Visų pirma, pasiruošimas. Turbūt lietuviai visiškai neturėjo pinigų, nes tiek scenarijus, tiek pasirodymai, tiek dekoracijos buvo mokyklos lygio. Tuo tarpu rusų kanalus rėmė rimtos firmos, viena iš jų - „Gazprom“. Dar pagalvojau, o kodėl mūsų lietuviškų kanalų programas negalėjo finansuoti kokia nekenčiamiausia įmonė? Pavyzdžiui, šilumininkai ar elektrikai?

Juk vietoj reklamų a la kaimynai geriau būtų suorganizavę naujametinį šventimą, vietoj šimtų tūkstančių ar milijonų mūsų reklaminių pinigų, primenančių apie sąskaitas, geriau būtų kažką už tuos mūsų pinigus mums sugrąžinę. Gal tuomet bent tai dienai nebūtume tokie pikti nei už prastas TV laidas, nei už šildymą.

Antra, per rusų TV penkios minutės iki jų vidurnakčio šalį pasveikino jų vadovas. Gražu, iškilminga, rodo Kremlių, skaičiuoja sekundes, o kažkodėl mūsų pirmos damos sveikinimus buvo nuspręsta bent per vieną kanalą parodyti lygiai 24 val., kai visi švenčiantys puola bučiuotis (tikrai ne su valstybės galva per TV) ir išgriūna į kiemus šaudyti fejerverkų ar bent į juos pažiūrėti. Susidarė įspūdis, kad krizė pas mus dar ne visai atėjo (ateis, kai tiek fejerverkų išleista į orą). Kubilius atrodo nepataikė su mokesčiais – reikėjo papildomai apmokestinti fejerverkus, turbūt būtų milijonus surinkęs.

Trečia, kuomet per kitus kanalus rodė šventes, skaldė pokštus - parodijas, per lietuvių TV tai vienas koncertas, tai kitas koncertas, tai filmas, tai seniai įrašyta daina ar nevykę pokalbiai ir bajeriukai. Trūko normalios programos, kurią būtų malonu žiūrėti.

Atrodo, kad Naujais mūsų lietuviški TV taip pat liks tokio žemo lygio, kur šoka, dainuoja, ieško talentų, kur jų nėra ar bando išpūsti peles iki dramblių.

Su Naujaisiais ir geriausiais palinkėjimais pagerinti TV laidas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!