Uniformą daugelis tėvų užsakinėjo iš specializuotos parduotuvės. Megztinis su mokyklos logotipu, marškinėliai, švarkas ir apatinė dalis iš viso būtų kainavę 140 eurų. Vaikai rūbus greitai išauga.

Megztinį, marškinėlius ir švarką nupirkau iš vyresnio moksleivio, buvo vos panešioti, o gerokai pigiau. Apatinę dalį radau populiariame prekybos centre, nukainotą 80 proc., kainavo kelis eurus. Iš viso sumokėjome 40 eurų, taigi, sutaupėme 100.

Kanceliarines prekes pirkome ką tik, kai jau visur paskelbtos akcijos. Jeigu perki anksčiau, viskas būna už pilną kainą ir sumoje būtų išėję 80 eurų. Kadangi laukėme paskutinės savaitės 50 proc. nuolaidų, sumokėjome 40, sutaupėme dar 40.

Kuprinę priešingai – pirkome kuo anksčiau. Specialios pradinukų ergonominės kuprinės kainuoja nuo 60 eurų ir aukštyn. Kasmet keičiasi jų kolekcijos. Pamatę, kad pavasarį, baigiantis mokslo metams, per pusę nukainota senoji kolekcija, griebėme kuprinę iš jos. Kainavo 50 proc. pigiau, taigi, sutaupėme 30 eurų.

Panašiai pasielgėme ir su technika. Yra technikos parduotuvės, kur jau dėvėtam ar lengvą išorinį defektą turinčiam daiktui pakeičia „vidurius“ ir parduoda su garantija, kad veiks, bet už šiek tiek mažesnę kainą – kadangi korpusas dėvėtas. Tokiu principu įsigijome vaikui planšetę mokslams ir nuo naujos kainos sutaupėme dar 30 eurų. Štai ir visi 200.

Mano patarimas: nepasidrovėkite nusipirkti dėvėtą daiktą ar paieškoti akcijų. Vaikams kasmet reikia visko naujo, jei nesate milijonieriai, geriau įsigyti kažką „iš antrų rankų“. O dar ir tvariau. Sėkmės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją