Vilniečiai ironiškai prasitaria apie kauniečių nepilnavertiškumo kompleksą, šie savo ruožtu atkerta apie sostinės gyventojų vienybės stoką. Abu miestai pasišaipo vienas iš kito dėl „gerėjančių“ miesto gatvių, vairavimo kultūros niuansų, pasilygina sporto arenų privalumais ar tiesiog kuriame mieste gražesnės merginos.

Vis dėlto posakis „Kaunas yra Kaunas“ gyvas ir šiandien. Juokaujama, kad Kauno gatvės - tinkamos marsaeigių pratyboms, o Žemės valandos Kaune niekas nepastebėjo dėl to, kad čia ir taip apšvietimas išjungiamas kiekvieną vakarą.

Praėjusį savaitgalį Kaune apsilankęs vilnietis pripažįsta - tokių vaizdų netrūksta ne tik Vilniuje, bet ir bet kuriame mieste. Vis dėlto Kaune juos pamatyti paprasčiausia: tereikia pasivaikščioti pagrindinėmis senamiesčio gatvėmis ir čia pamatysi daugybę keistenybių. Iš senų pastatų išlendančius naujus priestatus vietoje balkonų, perspėjimus apie byrantį tinką ar visus namo langus dengiančius reklamos plakatus.

Didžiausios „foto radybos“ - balkonai. Viename jų stogas sukonstruotas iš senos lovos, o apačioje esanti apsauginė medžiaga, matyt, atstoja šaldytuvo funkcijas. Kitame - lietaus vamzdis įrengtas taip, kad visas vanduo tekėtų tiesiai kaimynui į balkoną.

Beje, Kaune, greičiausiai, pavyko atrasti ir žymiojo Darbo partijos byloje minimo „VU“ buvimo vietą. „VU teritorija. Įvažiavimas tik su leidimais“ - skelbia viena lentelė ant pastato. Šalia jo puikuojasi senamiesčio namai, kuriuos galėtų prisiminti Vilniaus Užupio gyventojai. Tačiau čia tokių jau beveik neliko, todėl Vilnius laukia kauniečių. Gal jums „foto radybos“ pasiseks labiau?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Turite kitą nuomonę? Norite apginti savo miesto garbę? Galite pasidalinti įdomiais vaizdeliais ir pasakojimais iš Kauno, Vilniaus bei kitų miestų? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt