Ar tai Lietuva, kur emigracija siekia 400 000 piliečių, kurie yra pažymėti Registrų centre (ir dar 200 000 nelegalų)? Ar tai Lietuva, kur tarp turtingųjų ir skurdžių toks skirtumas, kad galima palyginti su Indija?

Ar tai Lietuva, kur požiūris į paprastą darbininką vos ne kaip Kinijoje? Ar tai Lietuva, kurioje korupcijos lygis pasiekė taip toli, kad jau tapo įstatymuose nustatyta norma?

Ar tai Lietuva, kurią kaip kokią "pelytę po šluota" nuveja rusiškos "katės" šešėlis? Ar tai Lietuva, kur laisvas žodis skirstomas į tai, ką galima sakyti, o ko negalima (spaudos, radijo ir TV priklausomybes nuo tam tikrų grupių)?

Ar tai Lietuva, kurioje žmonės yra lygūs ir dar "lygesni"?

Atsakykit, tik prašau, nepasakokit apie pievas, medžius, kalvas, upes ir visa kita (taip pat tėvus, gimines ir draugus ), kas yra gamtos duota.

Atsakau.

Lietuva - tai ne tik sostinė, pavadinta Vilniumi, tai ne tik Klaipėda, Kaunas ir kiti didieji Lietuvos miestai. Lietuva - tai ne tik aukščiausių pareigūnų, privačių firmų savininkų, direktorių ir kitų mokesčius sliapiančių žmonių dideli atlyginimai. Lietuva - ne tik stiprių, gudrių, protingų ir išsilavinusių žmonių žemė. Lietuva - ne tik giminių ir draugų kraštas.

Lietuva - tai šeimos (kurių pajamos minimalios), vaikai, sunkiai sergantys žmonės, bedarbiai, benamiai, alkoholikai, narkomanai, nusikaltėliai. Tarp tų žmonių gyvena ir tie, kurie nepriklauso šioms išvardintoms grupėms (jų jau yra daug).

Lietuva - teisinė, nepriklausoma, demokratinė valstybė, kurioje yra daug skirtingų nuomonių, kaip ji turėtų gyvuoti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!