Šaunu, tokiems žmonėms, kurie rūpinasi ne tik savo šuns, bet ir aplinkinių gerove, reikėtų paspaust rankas (tiesa, iš pradžių reikėtų įsitikinti, kad jos po augintinio pavedžiojimo gerai išplautos (juokauju)).

Deja, tokių šeiminkų nėra daug. 

Įsiūtį man asmeniškai kelia tokie šūnų šeimininkai, kuriems savo šunis „sunku“ vedžioti net ir su pavadėliu. Turiu omenyje tokius šeimininkus, kurie savo šunis tiesiog išleidžia nevaržomus bėgioti, kur jie tik panorės.

Kas vyksta po tokio išleidimo?

1. Po tokio išleidimo nieko neįtariantis kaimynas jau kitą dieną išeina į lauką ir prie savo namo netyčia įmina į prie durų paliktą „dovanėlę“. Sveikinu, štai Jums ir jau sugadinta nuotaika!

2. Kyla rizika, kad gyvūnas (galbūt ir to nenorėdamas, tiesiog vadovaudamasis instinktais) užpuls kitą gyvūną. O kas gali nutikti tada? Na nieko ypatingo, tik gali mirti nekaltas gyvūnėlis, kuris buvo nusiteikęs taikiai, o jo šeimininkai galės verkti (jei čia neužuodėte sarkazmo, Jūs greičiausiai vienas iš šių nekultūringų šunų šeimininkų). Ypač siūlyčiau prisiminti, kokie svarbūs yra gyvūnėliai mažiems vaikams ir kaip jie juos stipriai myli.

3. Neprižiūrimas palaidas šuo gali sukandžioti mirtinai ne tik gyvūnus, bet ir žmones. Tokių atvejų jau yra buvęs ne vienas. Ir kaip tada jausitės žinodami, kad dėl Jūsų tingėjimo 10 minučių pavedžioti šunį pririštą antkakliu, mirė žmogus? Chm, na, tiesą sakant, tikriausiai Jums nerūpės, nes dažniausiai taip savo šunimis „užsiima“ siauro mąstymo žmonės. 

Kas vyksta šeimininko galvoje išleidžiant palaidą šunį pabėgiot?

1. Nekažkas (na nebent standartinis sakinys mintyse „Mano šuo labai geras, nebijok, nieko gi nepadarys“).

Sakote, 500 litų - pakankama bauda? Nemanau, dar papildomai reikėtų leisti atsilyginti tokiems žmonėms į namus įleidžiant kokiam pusvalandukui kokį agresyvų, nepažįstamą šunį. Galbūt tada tokie žmonės pagaliau suprastų, kaip dėl jų kartais pasijaučia žmonės, prie kurių lyg iš niekur atsiranda piktas urzgiantis šuo.

Galų gale, supraskite, kad šunys - tai ne žmonės ir jie vedami instinktų, o ne logiško mąstymu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!