Esu linkusi pamesti grynus pinigus, todėl kortelė buvo išeitis, aišku, pliusais buvo ir tai, kad atsiskaitymus galima vykdyti internetu, tokiu būdu ir pirkti. Labai gaila, kad dabar jau reikia mokėti už pavedimus internetu, buvo fantastika, kai pavedimai internetu buvo nemokami...

Be grynųjų vis dėl to neapsieisi – reikia nepamiršti kas savaitę nusiimti 10 iki 100 Lt atsiskaitymui ten, kur kortelių nepriima.

Kortelių pliusai: pinigai saugūs, tu gali lengvai atsekti, kur ir kiek išleidai, nereikia didelės piniginės, pinigus kelionių metu nusiimant užsienio bankomatuose gauni geresnį kursą nei keityklose, o dar geriau tiesiog mokėti kortele (!!!). Taip pat galima rezervuoti bilietus, užsisakyti viešbutį ar išsinuomoti automobilį. Kartais bankai siūlo papildomus priedus kortelių turėtojams tokius kaip draudimas, papildomi prizai pagal taškus už mokėjimus kortele arba dalies pinigų grąžinimas į sąskaitą.

Minusai: kartais nejauti, kaip leidi pinigus, kol nepasitikrini sąskaitos, reikia atidžiai sekti mokesčius, kurie susiję su kortelės aptarnavimu. Imant kreditinę kortelę, reikia suprasti, su kokiomis sąlygomis sutinki ir kiek tai tau kainuos. Nemažai žmonių neskaito, ant ko pasirašo, man ne kartą teko aiškinti savo pažįstamiems, kokią kortelę jie turi ir kiek jiems tai kainuoja ir, pagaliau, kokia jos nauda.

Manau, kortelė turėtų būti suvoktas pasirinkimas, kaip ir bankas, kuriuo naudotis, todėl mane labai erzina, kad dabar visokios išmokos ar net atlyginimai pervedami į tam tikro banko sąskaitą, nepaliekant žmogui pasirinkimo gauti atlygį grynais pinigais ar kitu jam priimtinu būdu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Tikriausiai ne vienam yra tekę atsidurti situacijoje, kai atvėrus piniginę ten švilpauja vėjai. Ne, ne, viskas dar nėra taip blogai – tiesiog visi pinigai tuo metu saugiai guli banko kortelėje. O jei taip nutinka ne dieną, dvi, o visą savaitę? Skelbiame konkursą ir kviečiame pasidalinti – kas pasikeičia atsisakius grynųjų pinigų.

Prašome įgyvendinti eksperimentą – kurį laiką naudotis tik banko kortele – ir pasidalinti įspūdžiais, ar pasikeitė jūsų išlaidos, ką pastebėjote ar su kuo susidūrėte.

Dalinkitės savo mintimis iki lapkričio 30 d. Daugiausiai skaitytojų simpatijų gavusio autorius laimės skrydį pirmyn atgal pasirinkta „Air Lituanica“ kryptimi. Skaitytojai savo simpatijas galės reikšti spausdami prie įkelto teksto žalią arba raudoną mygtuką.

Mintimis galite dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt, antraštėje nurodydami „Kortelė“, arba spausdami nuorodą žemiau. Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau:


Labai prašome siunčiant laišką nurodyti el.pašto adresą, visų, tekstus parašiusių anksčiau ir to nepadariusių – dar kartą parašyti redakcijai el.paštu pilieciai@delfi.lt, nes Jūsų laimėjimo atveju negalėsime įteikti Jums prizo!