Jau keletą metų elektroniniu paštu vieni kitiems siuntinėjame tokio turinio laišką:

“Jei persiųsi šį “mailą” toliau, tai padėsi mažai 10 mėnesių mergaitei. Jos diagnozė - smegenų navikas. Vienintelis išsigelbėjimas jai - operacija. Jos tėvai neturi tam pinigų, bet AOL ir ZDENT sutiko jiems padėti, tačiau yra tik vienas būdas tai padaryti. Motina siunčia šį laišką tau, o tu turi persiųsti jį mažiausiai 3 žmonėms. AOL tikrina, kiek žmonių šį “mailą” perskaitė. Už kiekvieną perskaitytą “mailą” jie duoda 34 centus. Nebūk abejingas, persiųsk toliau. AČIŪ”.

Iš pažiūros laiškas nekaltas ir apeliuoja į kiekvieno piliečio sąžinę. Geri mūsų lietuvaičiai siunčia šį laišką visiems savo pažįstamiems, juk jiems nesunku tai padaryti, tereikia surašyti visus draugus, pažįstamus, kolegas ir tokiu būdu jie tiki, kad laiškas keliauja, uždirbdamas pinigus mergaitės operacijai.

Deja, šis laiškas negali uždirbti jokių pinigų, nes techniškai tai neįmanoma. Pagalvokite logiškai, jei AOL galėtų tikrinti jūsų laiško turinį, tuomet bet kas gali tikrinti jūsų laiškų turinį, vadinasi jūsų privatumui - galas.

Deja, jūsų laiško niekas netikrina, nes tai nėra taip jau paprasta, išvada - jokių pinigų niekam neuždirbate, tik “spaminate” be reikalo, užkišate pašto serverius ir gaišinate kitų žmonių laiką ir resursus.

Be to, šį laišką aš jau gaunu keletą metų iš eilės, vadinasi per tą laiką mažylė jau galėjo ir numirti.

Mieli lietuviai, prieš siuntinėdami panašaus pobūdžio laiškus, pamąstykite, ar tai realu, jei nenusimanote, pasikonsultuokite su specialistais…

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!