Nors gyvenimas kartu man labai patinka, norėčiau būti ne tik „sugyventinė“. Į santykius žiūriu rimtai ir manau, kad visos poros, praėjus pirmam gyvenimo kartu etapui – „apsišlifavimui“ – turėtų nuspręsti, ar vienas kitam tikrai tinka.

Jeigu tas etapas buvo per sunkus, pora išsiėdė ir išsipyko, ir pamatė, kad visgi yra visai nesuderinami, tada geriau nebekankinti vienas kito ir skirtis. Bet jeigu viskas išsisprendė gerai ir pora susigyveno, ji turėtų žengti kitą žingsnį – tuoktis.

Tai juk ir yra santykių tikslas ir prasmė, ar ne? Rasti žmogų, su kuriuo norėtum praleisti visą gyvenimą, ir tada padaryti santykius oficialiais. Taip visam pasauliui paskelbti, kad priklausote tik vienas kitam ir planuojate kartu pasenti.

Ir čia net nesvarbu, ar planuojate vaikus, ar ne. Jei planuojate, jiems geriau gimti santuokoje, bet net jeigu ir neplanuojate, tuokiamasi juk ne dėl vaikų. Moteris nėra orkaitė bandelėms – esą, vedžiau ją, kad išnešiotų mano vaikus. Moteris turi būti tiesiog taip stipriai mylima, kad ją norėtųsi vesti.

Čia ir yra vienintelis minusas mano santykiuose. Mes esame kartu jau dvejus metus, o jis dar vis nesiperša. Įsikraustydama kartu gyventi norėjau tik vieno: greito aiškumo dėl vestuvių. Bet dabar matau, kad to tikėtis beviltiška.

Bandžiau taktiškai apie tai užsiminti, klausdama požiūrio į santuoką. Atsakė, papasakodamas savo požiūrį: kad neverta tuoktis „tik iš jausmo“ – jeigu jausmai tikri, jie niekur nedings ir po metų kitų, o prieš vedybas norisi susikurti rimtą finansinį pagrindą. Turėti pinigų ne tik pačioms vestuvėms, bet gal ir pradžiai, būsto patobulinimams, netikėtam vaikučiui. Todėl jis, esą, neskubąs.

Mane toks atsakymas tik sunervino, nes aš manau, kad visus tuos pačius dalykus (finansinį saugumą, stabilumą) galima pasiekti ir jau esant santuokoje. Man reikia, kad mane vestų, ir kad priežastis būtų grynai vien „iš meilės“, o ne kokia nors logiška ir racionali.

Kaip elgtis? Jeigu visa kita tobula – skirtis vien dėl to ar pabandyti jį perkalbėti? Kaip tą padaryti neįkyriai? Ačiū pasisakiusiems komentaruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)