Kol „savi šaudė į savus“ versija yra „tikrinama“ teismuose, jau ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje šių metų gražią Neužmirštuolės iniciatyvą taip pat buvo bandyta diskredituoti. Tautos budinimu užsiimantys portalai kartu su vienu dienraščiu priešakyje eilinį kartą išaiškino dar vieną sąmokslą ir paskelbė tikrąją „tiesą“: Neužmirštuolė yra masonų simbolis!

Šį Neužmirštuolės detektyvą „išnarpliojo“ etnokosmologas Jonas Vaiškūnas, kuris teigė, jog šios gėlės žiedas yra vienas žinomiausių viso pasaulio masonų simbolių. Vėliau užkliuvo ir žydra Neužmirštuolės spalva, savo vietą šioje sąmokslo teorijoje rado ir masonų siekis pavergti tautas. (...) Vienintelė problema – tikslinei auditorijai tie masonai nesakė beveik nieko, o reikiamo įdirbio, prieš tai tautą išsamiai supažindinant su „priešu“, nebuvo.

Laiko ir tinkamo paruošimo stoka lėmė, jog tauta nepuolė protestuoti prieš masonus, kurie dar vadinami laisvaisiais mūrininkais, prie prekybos centrų, pardavinėjančių statybines medžiagas. Teko pamiršti tokias šaunias antraštes ir pereiti prie plano B.

Kadangi šalies gyventojai apie nacius yra girdėję daugiau, tai per kelias dienas Neužmirštuolė virto iš masonų ženklo jau virto nacių ženklu. Teiginio pagrįstumą dar kartą sustiprino jau minėtas etnokosmologas, o kitame straipsnyje buvo pakalbinta ir Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kuklianski bei Kauno religinės žydų bendruomenės pirmininkas Mauša Bairakas.

(...) Eilinį kartą apgynus tikrąjį senovės baltų simbolį, kuris tik neišmanėliams asocijuojasi su naciais, pašnekovė buvo informuota (panašu, kad iki šiol ji to nežinojo), jog tikrasis nacių simbolis - Neužmirštuolės žiedas.

Antrasis pašnekovas iki pokalbio taip pat nežinojo, jog neužmirštuolė tai vermachto ženklas. Jis džiaugėsi, kad „vidinis balsas jį įspėjo, kad taip nedaryčiau, ir mano intuicija manęs nepavedė“. Dar kartą apgynus „pagoniškąją saulutę, kuri buvo įausta į senovinius rankšluosčius ir staltiesėles dar tada, kai Hitleris nė gimęs nebuvo“, susidaro įspūdis, kad masonai sukūrė gėlės koncepciją, o nacių režimas šią gėlę išaugino slaptose laboratorijose ir sėjo po kiekviena savo vėliava.

O dabar - įdomiausia dalis: į sceną žengia Lietuvos Gyventojų Genocido ir Rezistencijos tyrimo centras ir jo „Facebook“ paskyros administratorius. (...) Liūdniausia, jog naujai kuriamo, ir mano nuomone gražaus, sausio 13 simbolio ir modernaus įprasminimo diskreditavimu užsiima tarpžinybinės valstybės institucijos darbuotojas. Dar įdomiau: šios paskyros administratoriaus nuomonei nepritariantys diskusijos dalyviai buvo apkaltinti sąmokslo teorijų palaikymu ir aiškiariagystėmis, į kovą metant ir pilnaties poveikio argumentą. Panašu, kad kaip ir tuo metu, kai buvo bandoma paaiškinti Neužmirštuolės simbolio prasmę, taip ir šį kartą, be etnokosmologijos čia nebuvo apsieita.

Lietuvos Gyventojų Genocido ir Rezistencijos tyrimo centrui norėčiau užduoti klausimą: ar jūsų įstaigoje svastika yra laikoma baltų ženklu, o Neužmirštuolė yra masonų ir nacių simbolis?

Ką dar „sužinosime“ apie Neužmirštuolę?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!