Didžiausios blogybės – lobimas dėl geresnio gyvenimo sau ir tik sau, kiti visiškai dzin, kadangi geriau aš turėsiu viską negu duosiu kitam asmeniui ką nors naudingo.

Kad ir man 24-eri metai, man seniai kyla klausimas, kodėl Baltijos šalys pragyvenimo lygiu atsiliko nuo likusio Europos dalies. Visgi Lietuvoje tai aiškėja: eiliniai vokeliai, kurie daug kur, kadangi papildomai turi mokėti už viską (ligoninės, eilinės valdiškos įstaigos). Žinoma, vokeliais atlyginimus moka daug įmonių ir taip nesumoka daug mokesčių, vyksta viešieji pirkimai, kurių pusė pinigų nukeliauja nežinia kur, o 141-am valdžios atstovui tas pats.

Kodėl minimalios algos nenori padaryti kad ir siekiančios 800 eurų? Atsakymas aiškus – klius per savo kišenes, dingtų labai didelis pažįstamų ratas, sumažėtu klestėjimas iš pinigų ir taip pasaka be galo. Kam jiems viešbutis, gauna dideles algas, galėtų patys susirasti kaip ir kur gyventi, viskas padedama ant lėkštutės. Iš dalies kartais pagalvoju, kad ten gerai, reikėtų ir man ten pakliūti. Bet nenoriu būti paprasta lėle, kuri tik šokinės pagal aukštesnių nurodymus.

Kyla dar vienas neaiškumas, kodėl žmonės nenori eiti streikuoti? Greičiausiai dalies niekas iš darbo neišleis, o kiti nusispjaus – kam, jei aš gerai gyvenu, man dėl kaimo ar pašalpinių neįdomu, jis užsidirba savo pinigus bet kokias būdais ir viskas dzin.

Todėl aš labai skatinu paprastus žmones pradėti streikuoti ir kovoti dėl savo geresnio gyvenimo, nes kitaip žlugs mūsų šalis ir tikrai niekas nepasigailės jos. Ir galingieji pajustų alsavimą į jų iškovotas vietas. Reikia veikti ir kuo greičiau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Papasakokite, ką jūs apie tai manote? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt