Paskola - 25-eriems metams, 93 500 litų. Kitaip nei daugelis banko neapgaudinėjom, 17 500 litų buvo pačių sutaupyti ir pridėti prie pradinio įnašo, dėl to skolų neturime. Maistui didelių užgaidų neturime, bet per mėnesį išleidžiame visus uždirbtus pinigus.

Taigi, per mėnesį 430 litų skiriami paskolai, 550 litų (šiuo metu) – mokesčiams, 1200 litų – maistui, 300 litų - kurui. Pridėsiu ir tai, kas nebuvo pastebėta tyrime: transportas - tai ne vien kuras! Turime vieną 15-os metų senumo automobilį. Jį artimiausiu metu reiks keisti, o tai kokie papildomi 200-300 litų per mėnesį taupant. Draudimas - dar 30 litų kiekvieną mėnesį, taisymas bei tepalai, filtrai ir padangos - dar 50 litų per mėnesį (čia ieškant dėvėtų padangų).

Vaistai, vitaminai ir sportas - dar 300 litų per mėnesį, buto eksploatacinės išlaidos, minimalus remontas - dar 400-500 litų per mėnesį... Tiesą sakant, jau nebežinau, už ką perkame drabužius, o dar kai bus kūdikis... Tikrai nebenoriu galvoti, nes nežadu apgaudinėti valstybės su padidintomis algomis ir t.t...

Esu sąžiningas pilietis ir galiu sąžiningai pasakyti, kad po penkerių metų iš 2,8 mln. gyventojų Lietuvoje liks 2 mln., kurie nebeišlaikys pensininkų ir valstybės. Manau, belieka realiai įvesti progresinius mokesčius...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo patirtimi – kokių pajamų reikia vilniečiui, norint oriai gyventi sostinėje? Kokios Jūsų šeimos išlaidos? Galbūt pastebėjote, kaip skiriasi išgyvenimo kaina Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose?

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau. Taip pat laukiame Jūsų laiškų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Išlaidos“: