Prie pačių pirmų šaltinių turbūt praleidau daugiausiai laiko. Buvo aprašyti du mūšiai ir reikėjo atsakyti į konkrečius klausimus apie juos. Abu mūšius, manau, įvardijau teisingai, tačiau neatsiminiau Durbės mūšio datos. Nors pirmi šaltiniai pasirodė labai sunkūs, tačiau iš tikrųjų yra tikrai „perkandami“ ir suprantami.

Dar buvo užduotis apie Vienos Kongreso nutarimus. Žemėlapiai – mano stiprioji vieta, nekilo jokių sunkumų įvardijant teritorijas, tačiau ne vienas klausimas buvo susijęs su tam tikrų teritorijų tautine sudėtimi, reikėjo jas lyginti ir panašiai, netgi atrodė, kad klausimai kartojasi, tas buvo painu, bet manau, kad ir su šitais šaltiniais gerai susidorojau.

Šiek tiek sunkesnės užduotys buvo apie R. Kalantą. Jos reikalavo gilesnių istorinių žinių ir kontekstų išmanymo. O paskutinės užduotys buvo apie Berlyną bei skirtingas JAV ir SSRS politikas. Ne kartą pamokose aptarinėjome šaltąjį karą ir su juo susijusias temas, tad nebuvo labai sunku.

Norėčiau pasakyt, kad iš pradžių egzaminas atrodė labai sunkus, tačiau tereikia gerai įsiskaityti į šaltinius ir bandyti prisiminti, ką mokytoja sakė per pamokas. Prieš egzaminą nesikartojau, bet tikiuosi surinkti nors 75 taškus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mokiniai, ar buvote tarp tų, kurie šiandien laikė istorijos brandos egzaminą? Prašome Jūsų – pasidalykite įspūdžiais, įvertinkite egzamino užduotis!

Prašome atsiliepti ir mokytojus bei tėvelius – kokia jūsų nuomonė apie užduotis dvyliktokams? Jūsų minčių laukiame elektroniniu paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „12“.