Skirtis nenorėjau, gyvenau gerai. Vyras – geras tėtis sūnui. Šeimoje jokių pykčių. Matyt, žmogus neatsispyrė kokiai gražiai merginai. Manęs irgi neskriaudė, mano draugės – pakraupusios. Visos šaukė – SKIRKIS! Kvailos jūs, sakydavau, aš gerą vyrą kokiai mergai atiduosiu – ne. Tegul patampys ir nusibos.

O aš išvykstu į sodybą: ežeras, miškas, vaikystės takai. Pirma meilė. Pirma nekalta meilė. Ją visada atsimeni. Dabar galvojate... tyčia ten važiavau. TAIP TAIP...

Buvau tik baigusi 12 klasę. Įstojau. Paskutinė vasara be rūpesčių (išskyrus senelių šieną vartyti buvo kančia), pilnas kaimas jaunimo. Vakarai prie ežero, žaidimai, juokas. Laužas. Ir JIS. Vyresnis (5m.), mes mylėjome vienas kitą, kad tėvai turėjo plėšte plėšti nuo jo. Jie nekentė manęs. Miestietės.

Aš kibau į mokslus, laikas ėjo. Tėtis pardavė sodybą. Mano mylima puseserė atveždavo žinių iš jo. Vėliau jis vedė – išsiskyrė. Draugai – ilgai tikėjosi, kad būsime kartu. Aš ištekėjau, bet po 15 metų... Štai aš kaime. Pasiruošusi sutiktį jį. Tada buvau jauna, mūsų meilė buvo tik bučinys, rankučių susikabinimas. Jis gerbė mane.

O dabar aš moteris ir pasiruošusi mylėtis iki... Nepavydėkite. Vien nuo minties šiurpuliukai eina... Kalbos apie mano sugrįžimą greit pasiekė jį. Susitikome. Nereikėjo kalbų, žodžių. Abu suaugę žmonės. Aš nejaučiau gėdos, graužaties. Atsidaviau jam, apie nieką negalvojau.

Dabar vasara, karšta vasara. Aš rojaus kampely. Parašiau savo atostogų romaną. O kai grįšiu, mielos draugės, išsiskirsiu...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Šis tekstas atsiųstas DELFI konkursui „Atostogų romanas“.

Pasidalinkite savo patirtimi, rašydami el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogų romanas“.

Įdomiausių trijų istorijų autorius apdovanosime tikrais vasaros skaitiniais – po vieną „Sofoklio“ knygą: Frances Mayes „Po Toskanos saule“, Nicky Pellegrino „Itališkos vedybos“ ir Nicky Pellegrino „Po Italijos padange“.

Su nugalėtojais bus susisiekta asmeniškai rugpjūčio 1 d., išrinktų nugalėtojų istorijos bus paskelbtos atskiru tekstu irgi rugpjūčio 1 d.