Ką šiam žmogui reiškia kita gyvybė? Birželio 17d. mūsų mylimas katinas, mūsų Garfildas, buvo užpultas savo teritorijoje, mūsų nuosavame sklype, ir sukandžiotas šuns, kuris buvo... vedžiojamas be antsnukio. Ta moteris visada vedžioja du šunis, todėl iškart kyla klausimas: ar įmanoma fiziškai vienu metu vedžioti du neišauklėtus šunis?

Išsiaiškinome, kad ji dirba universitete, profesore, todėl kyla klausimas, ar toks žmogus gali dirbti organizacijoje, kurioje ugdomi ir kvalifikuojami jauni žmonės, Lietuvos ateitis... Dar tą pačią dieną moteris galimai gyrėsi besišypsodama kaimynams (yra liudytojai), kad jos šuo sudraskęs jau tris katinus, todėl jei kartais pasigedote savo kačiuko, gali būti, kad moteris, kuri vedžioja du šunis Juodvarnių soduose (vienas haskis, kurio „nuopelnais“ ji taip didžiuojasi, kitas – mažesnis šuo) šypsosi ir sveikinasi į akis, kaip darė mums, su galimai, visai kitais ketinimais.

Labai džiaugiames neabejingais žmonėmis, kurie iškart pradėjo ant jos rėkti ir kviesti mus. Liudininkai teigia, kad katinas buvo mūsų nupirktame žemės plote, o šunų šeimininkė galimai atlaisvino pavadį tiek, kad jos agresyvus šuo pasiektų mūsų katiną ir su juo susidorotų.

Kas baisiausia, žinome, kad ji net nesistengė gelbėti kačiuko iš nasrų ir leido savo šuniui toliau su juo dorotis. Katinas skrido į kitą kelio pusę – priešingą mūsų sklypui. Galimai moteris norėjo kuo mažiau įrodymų, kad viskas įvyko mūsų privačiame sklype.

Į įvykio vietą atbėgome staigiai, kai tik mus pakvietė, ir matėme, kad asmuo net neatsisuko ir nepasakė nė žodžio – pasišalino iš įvykio vietos. Savo katinėlį radome perkąstą krūmuose... Kačiukas nedelsiant buvo vežamas į veterinarijos kliniką, kurioje jo gyvybė, deja, užgeso...

„Jis – kovotojas“, – pasakė mums gydytoja, tačiau sužalojimai buvo prilyginti sunkvežio suvažinėjimui, o skausmas, kurį jis jautė, matėsi akimirksniu iš jo akyčių – begalinis... To vaizdo nepamiršime dar labai ilgai.

Šeimoje turime du mažus vaikus, kurie patyrė baisiausią savo gyvenimo dieną, klykė ir verkė, nes Garfildas – tai jų kačiukas, su kuriuo jie užaugo. Negražu, šlykštu ir neteisinga, kaip pagieža užvaldo žmogų ir leidžia sau galimai atlikti tokius veiksmus, kurie skaudins šeimą, joje esančius vaikus dar labai ilgai... Negalim apsakyti, kaip sunku šiuo momentu yra, tačiau šia žinute norim įspėti, kad moteris, gyvenanti Juodvarnių sodų 15-ojoj gatvėj, Vilniuje, vedžiojanti du šunis, siundo juos ant jai nepatikusių/neįtikusių katinų.

Kitą kartą tai gali būti ne tik kačiukas, o silpnesnis šuniukas. O pratinamas prie tokios agresijos ir pabėgęs iš kiemo šuo gali užpulti ne tik gyvūną...

Šiuo įrašu norime bent truputėliu sumažinti asmenų skaičių, kurie netinkamai, žiauriai elgiasi tiek su savais, tiek su apylinkėse esančiais, niekuo nekaltais gyvūnais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)