Kas gi traukia ar galėtų traukti žmones į Gedimino pilį? Kadangi jau vos ne mintinai prisimenu senovinius daiktus, kurie sukaupti Gedimino pilies bokšte, tai man asmeniškai tai nėra dalykas, kuris mane trauktų dažniau užlipti į Gedimino kalną.

Tad kodėl gi ant Gedimino kalno stovinčių griuvėsių neišnuomavus (pardavus) bendrovėms, kurios ten galėtų įrengti, pavyzdžiui, restoraną, kuriame būtų parduodami senovės lietuvių valgiai, kuriuos būtų galima valgyti su pirštais, kaip tai darė mūsų protėviai. Manau daugelis vilniečių ir miesto svečių apžiūrėję bokšte sukauptas senienas mielai paskanautų senovės lietuvių valgių.

Atstačius kvadratinį bokštą – manau daugeliui iš mūsų būtų malonu užlipti į jį ir žvelgiant į senamiesčio vaizdus išgerti alaus ar pavakarieniauti – atsivesti savo draugus ir pažįstamus. Tokiu būdu Gedimino kalnas taptų daug gyvybingesnis – trauktų daugiau vilniečių bei miesto svečių. Tuo pačiu būtų uždirbami pinigai pilies tolimesniam atstatymui ir priežiūrai.

Galbūt bendrovės, dalyvausiančios pilies nuomos konkurse pasiūlys ir kitų įdomių idėjų, kurios pilį padarytų dažnai lankoma vieta.

Suprantama, kad valdžia tokių projektų neįgyvendins, tad vienintelis sprendimas - ant Gedimino kalno esančių griuvėsių išnuomavimas ar pardavimas konkurso būdu, su sąlyga, kad jie bus atstatyti pagal istorikų patvirtintus brėžinius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją