Pagal tarptautinių žodžių žodyną memorandumas - (lot. mémorandum - tai, kas atsimintina): 1. diplomatinis raštas, pvz., vienos valstybės kitai, be adreso, be parašo ir be antspaudo, išdėstantis kurio nors klausimo faktinę ar teisinę argumentaciją, paprastai pridedamas kaip priedas prie notos arba įteikiamas asmeniškai, dažnai kaip žodinio įspėjimo papildymas; 2. teis. rašytinis pareiškimas, išdėstantis susitarimo ar sandorio sąlygas; 3. užrašas atminimui, pastaba; 4. tarnybinis raštas

Man atrodo, kad eilinį kartą didieji prekybos centrai nori tapti baltais, minkštais ir pūkuotais. Neva taip jie stabdys alkoholio vartojimą, privers pirkėjus susimąstyti prieš perkant butelį. Norėčiau paklausti, ar centrai žino apie Lietuvos Respublikos alkoholio pardavimo mažmeninėje prekyboje įstatymą? Ten aiškiai išdėstyta, kokių taisyklių turi laikytis pardavėjas, kada jis gali atsisakyti parduoti alkoholinius gėrimus pirkėjui.

Nežinau, ar prekybos centrų paskelbtas memorandumas nesikerta su asmens duomenų apsaugos įstatymu. Ar paruošėte raštiškus pasižadėjimus, kad kasininko perskaityti duomenys asmens dokumente nebus naudojami netinkamai? Juk visi žinom kokia pardavėjų kaita centruose.

Ir dar – ar už papildomą darbą t.y. duomenų tikrinimą kasininkui bus papildomai mokama? Na, nežinau, ar vadovybę papildomas jų darbuotojų darbas nemokamai jaudina. Matyt, svarbu skambus šūkis.

Jei jau norit būti tokie atsakingi, tai gal visai uždrauskit prekiauti alkoholiniais gėrimais. Taip pat nebeprekiaukit cigaretėmis ir kitais tabako gaminiais. Ir dar, parduodami prezervatyvus pareikalaukit pristatyti kitą pusę. Juk reikia nustatyti jos amžių – kad neduok Dieve tai nebūtų nepilnametis, o dar baisiau – mažametis asmuo.

P.S.: brangūs prekybos centrų darbuotojai, aš suprasčiau, jei jums mokėtų orų atlyginimą, tai galima būtų sutikti ir su dar didesnėmis kvailystėmis, su dar didesne apkrova ir konfliktinėmis situacijomis, kurios tikrai iškils. Bet dabar už varganą minimumą iš Jūsų vėl pasišaipys. Manau, prie kasos nestovės nė vienas vadovas, sumąstęs naują reklamos būdą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!