Mano situacija - tokia pati kaip Gretos. Mokiausi universitete ir besimokydama paskutiniame kurse pradėjau dirbti padavėja, nes norėjau įgyti kažkiek darbo patirties, buvo sunku išsilaikyti, todėl darbas buvo į naudą.

Baigusi mokslus dar kurį laiką taip pat dirbau tame pačiame darbe ir po kiek laiko sužinojau, kad laukiuosi. Išėjusi dekretinių atostogų kreipiausi į „Sodrą“ dėl dekretinių išmokų ir man pasakė, kad aš jų negausiu, nes iki 12 mėn. darbo stažo man trūksta 25 dienų. Taigi, todėl išmokų negavau ir negausiu.

„Sodros“ puslapyje pradėjusi skaityti, kad galima gauti išmokas, nes mokiausi universitete, dieniniame skyriuje, vėl nuėjau į „Sodrą“, bet man ten pasakė, kad pirma įsidarbinau, o vėliau baigiau mokslus, tad išmokos man nepriklauso.

Aš šio reikalo, aišku, nepalikau, daug domėjausi, skambinau į Vilniaus „Sodros“ skyrių, aiškinausi, bet viskas baigėsi taip pat kaip ir Gretai – negausiu nieko, nes per anksti pradėjau dirbti...Aišku, šiuo metu taip pat neturiu jokių pajamų, padeda tėvai.

Nežinau, toks keistas įstatymas... Nebūtų Lietuva. Skaičiau apie tokį atvejį, kai kažkur mergina baigė 12 klasių, įsidarbino, padirbėjo mėnesį, pastojo ir gauna visas išmokas. Tai kur čia sąžiningumas? Moki mokesčius, mokaisi, dirbi, o kai tau reikia – nieko negauni.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esate susidūrę su kurioziška situacija? Galite pasidalinti savo istorija?

Savo patirtimi pasidalinkite žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt: