Taigi, gavome keletą gyvenimo aprašymų. Man, kaip personalo specialistei, dauguma jų pasirodė gerai ir profesionaliai surašyti, todėl atmetusi keletą variantų, nusprendžiau pasikviesti pirmuosius kandidatus. Iš visų pakviestųjų išsiskyrė viena mergina, kuri tikrai buvo gražaus sudėjimo ir veido, taip pat gerai apsirengusi.

Aš ir vadovas vedėme su ja pokalbį, mergina, manau, tikrai tinkamai atsakinėjo į mūsų užduotus klausimus ir aš jau tikėjausi, kad greitai turėsime naują kolegą. Tačiau pasibaigus darbo pokalbiui, vadovas pasakė, kad ji esą per graži tokioms pareigoms ir paprašė papildomai patikrinti jos feisbuko ir „Instagram“ profilius. „Instagram“ paskyroje jis pamatė dvi nuotraukas, kurios, jo teigimu, yra per daug atviros ir seksualios. Iškart atvirai drėbtelėjo – nepriimsim, gali per daug blaškyti kitų darbuotojų dėmesį.

Buvau apstulbusi dėl tokio argumento. Net nežinojau, ką jai pasakyti, kadangi ji prašė detalizuoti, jei nuspręsime nepriimti į darbą. Mano nuomone, gal pats vadovas išsigando dėl to, kad pats gali neatsispirti pagundai suvilioti jauną ir gražią merginą.

Nepaisant to, sukaupiau jėgas ir informavau ją, kad kitą kartą darbindamasi neviešintų nuotraukų, kurios potencialiems darbdaviams gali pasirodyti per daug atviros. Darbo negavusi panelė padėkojo už patarimų, bet, manau, abi jautėmės tikrai nemaloniai dėl tokio nesusipratimo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo patirtimi! Kaip jums sekasi dalyvauti darbo pokalbiuose? Ar esate susidūrę su panašiu požiūriu? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.