Kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Kam vis dar norisi popso ir linksmybių, balsavo už Alytų, kuriems pagaliau prireikė vertingos muzikos ir meno, balsavo už Kauną. Pralaimėjusių nėra. Yra du chorai, kurie abu puikiai žinojo, ką daro. Vienas, manau, nuo pirmosios laidos žinojo, kad laimės šį projektą, kitas, dar projektui neprasidėjus, svajojo patekti į finalą, kad galėtų parodyti tai, ko Lietuva dar nematė. Abiems pasisekė ir nuoširdžiai tuo džiaugiuosi!

Štai dėl ko vertėjo žiūrėti šio sezono „Chorų karus“ – kad muzika atimtų žadą. Taip taip, muzika, o ne lazeriai. Šou yra gerai, jis reikalingas, bet kai klausai muzikos ir rieda ašaros – tai tobulybė! Ir jokios sintetikos, jokios elektros čia nė su žiburiu nerasi. Nors yra žmonių, kurie už pinigus tikriausiai galėtų sielą velniui parduoti, jeigu sugebėjo po bene geriausio visų „Chorų karų“ pasirodymo tokią nesąmonę pasakyti. Nukirskit man galvą, nenoriu patikėti, kad nuoširdžiai žmogus kalbėjo.

Eric Whitacre „Fly to Paradise“ – šis kūrinys ir jo atlikimas buvo tiesiog fantastiškas. Ir dar sužinojome, kad Lietuvoje turime aukso grynuolį. Manote, kad sopraninų pilna visame pasaulyje, tik Lietuvoje jis vienas? Ne, pasaulyje jų yra labai mažai. Viktoro Gerasimovo balsas skambėjo dieviškai. Choras buvo toks stiprus - kaip niekad, nes kūrinys sukurtas daugiabalsiam chorui. Tikriausiai ne visi tai išgirdo.

Nors choras ir įrašytas (kaip, beje, ir visi kiti chorai) nepamirškime, kad norint įrašyti, vis tiek tai reikia padainuoti ir ne bet kaip, o gerai. Muzikiniai potvyniai ir atoslūgiai bangavo kaip milžiniškas vandenynas, privertęs užgniaužti kvapą ir skristi kartu.

Norėčiau pasakyti „Fly to Paradise“ (liet. skristi į rojų) ir „Chorų karams“, nes tokio (...) ne meno, o tik bet kokia kaina aukštų reitingų siekiančio prie bedugnės krašto nusiritusio projekto nereikia Lietuvai. Bent jau man asmeniškai reikia tikro, nuoširdaus, skaidraus muzikinio projekto, kuriame nebūtų vietos melui, pažeminimui ir korupcijai. Ir nesvarbu, kas laimės. Juk vis tiek visada laimi Muzika.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!