O esmė juk ta pati: jei po vieną NT vienetą (tegul ir po mažiausią butelį ar sodo namelį) turi du atskiri suaugę žmonės, tegul ir „vienišos motinos“ ar „vieniši tėvai“, de facto gyvenantys nors ir su tuntų partnerių-meilužių, mokesčio pagal dabar svarstomas alternatyvas mokėti nereikės, na, nebent kelių šimtų kvadratų pilaitės būtų.

O jeigu (neduok Dieve) šie du vienišiai susituoks, vienas NT jau bus perteklinis. Reikia susimokėti. Ir kuo greičiau. Kad „vienišoms“ mamytėms ir tėveliams pašalpas iš ko būtų mokėti. Vieniša mamyte ar tėveliu būti yra naudinga: jau seniai kaimuose ir tarp asocialių piliečių nemadinga tuoktis – vieniša mama, neturi darbo, žiū, jau ir į pašalpą vieną kitą pretenduoti galima, ir net į socialinio būsto eilę pastatys. Jokių „draugų“, „partnerių“, „sugyventinių“, „rėmėjų“ niekas juk neskaičiuoja.

Ne viena bėdų turgaus ir panašių akcijų lankytoja tiesiai šviesiai sako: neapsimoka tuoktis. Pagalvokime. Mūsų vidutinių pajamų šeima susidūrė su situacija: aš netekau darbo. Būčiau vieniša mama, priklausytų kompensacija už šildymą, o turime tėtį – bendros pajamos „tik tik“ peržengė ribą – jau nepriklauso... Juokėmės su vyru, jog neapsimoka tuoktis, gyventumėme „susimetę“ – koks palengvėjimas būtų aplankęs žiemos mėnesiais. Juokėmės pro ašaras. Ačiū Dievui, mūsų problemos buvo laikinos.

Dabar nusitaikyta į tokį segmentą – nuolatines pajamas ir būstą turinčius. Reikia ir iš jų atimti norą tuoktis. Kad vaikų negimdytų, jau antrus metus girdime apie persekiojamas mamas už „nepelnytas“ motinystės išmokas. Todėl įvedame didesnį NT mokestį šeimoms nei dviem atskiriems žmonėms. Jei dar yra susituokusių ir neemigravusių. Išnaikinkime. Kuo greičiau.

O svarstyti „šeimos koncepciją“ galime... Tik ką duos tas svarstymas, jei veiksmai reiškia vieną: viengungio mokestis – atgyvena, šeimos – ateities siekiamybė. Nori, kvailuti, gyvent susituokęs – susimokėk. Bus iš ko gėjų paradus remti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!