Jei rinktumėm sąžinigai baudas, gyventojai statytų automobilius tam skirtose aikštelėse, - būtų ir aikštelių kainos žemesnės, ir kiemai pravažiujami ir tvarkingi, ir PVM surinktume daugiau, ir nelaimės atveju greičiau pagalba atvyktų.

b) daugiabučių gyventojai, nusipjovę gaisrines kopėčias - neva dėl grožio, jei priešgaisrinė sauga išrašytų baudos kvitus už tokį savivaliavimą, dar ne vienu 1000 Lt papildytume biudžetą, juk tai dėl mūsų saugumo. Kiek žinau, tik Vilnius turi kopėčias, kuriomis gelbėtojai gali pakilti iki devinto aukšto.

c) kiek nevažiuojančių transporto priemonių užima vietas kiemuose ir taip teršia aplinką, teka tepalai, degalai... - štai dar vienas šaltinis, juk daugiabučių kiemai nėra privati valda ir ne sąvartynas, kodėl negalime bausti?

d) Palanga, vasara, pliažas, kodėl reikia gerti alų ar kažką stipriau atsigulus kopose, prie jūros, vaikams matant ir teršti gamtą? Juk yra lauko kavinės, jos tam ir pastatytos - prašau, džiaukites, jei yra noras atsipalaiduoti - niekas netrukdo, bet juk yra įstatymas, draudžiantis vartoti alkoholį viešoje vietoje - bauda.

Yra tūkstančiai įstatymų, kurių mes patys nevykdome, juos apeiname, manome, kad kažkas už mus juos įvykdys, bet juk būtent dėl to, kad kiauras biudžetas, mums mažina pensijas, atlyginimus, atleidžia iš pareigų. O gal mes tik to ir verti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!