Pasirodo, tokie magnetai yra pirmas žingsnis skyrybų link. Kaip kad drugelio sparnų plazdėjimas gali sukelti uraganą.

Bet apie viską nuo pradžių. Esu įmonės „Handmade Wooden Joy“, gaminančios medinius magnetukus įkūrėjas. Magnetukai gyvuoja jau aštunti metai. Vienas tokių su fraze: „Tu esi mano mėgstamiausias šiknius“ pasirodė prieš dvejus metus. Juos dažniausiai renkasi žaismingos, vienas kito per dantį nebijančios patraukti poros. Bent jau man taip atrodė.

„Tokios nesąmonės yra pirmas žingsnis link skyrybų su „šiknium“. Atskaitos taškas prasideda tuomet, kai baigiasi pagarba žmogui. Oi, sakysite, nesuprantu humoro, tai gi čia humoras, cha cha, LOL, – cituoju tinklaraščio „Subjektyvi“ autorės įrašą Facebook. – Na tai rodos visi suprantame, ką reiškia šiknius ar šiknė, tai visų pirma blogus dalykus darantis, visokias šunybes, negeroves, nebrandus ir nesusitupėjęs. Paprasčiausias dalykas, nežinant visų prasmių, pasitikrinti terminų žodyne.“

Magnetukas

Toliau įrašo autorė vardina tas reikšmes: tai ir tas, kuris dažnai tuštinasi ir gadina orą, ir šiaip prastas ar netikęs žmogus, nesubrendėlis, vaikigalis.

„Nejau tų šiknių jos gyvenime tiek daug, kad yra mėgstamas, mėgstamiausias, išskirtinis, kuo, kad daugiausiai daro ar daro taip maloniai, bezda tiesiai į veidą įsistatęs kiaulės akis, – stebisi moteris. – Tu esi mano mėgstamiausia šiknė/bezdalė/bezdalų krūva/apsišikėlė ir pan. variantų niekada nepamatysime, merginai tokio magnetuko niekada nenupieš, nepadovanos, nepasiūlys prekyboje, kad kiekvienas galėtų išrinkti dovaną už kelis eurus.“

Besipiktinanti įrašo autorė pastebi, kad vis dar normalu „nevykusio humoro forma taip žeminti vyrus“, kad kvaila rodyti jų menką vietą ir po to tikėtis meilės.

„Merginos, nedarykite klaidos, nesižavėkite tokio tipo, žemo lygio humoristiniais ženklais – kodais, kurie niekina vaikinus, juos menkina. Visuomet pasėta sėkla sėkmingai sudygsta. Matote šiknių, matykite ir save, šiknę, kasdien matykite šį epitetą apie save. Jei norite tikėtis atsako, tai visad jo sulauksite, nebylaus ar triukšmingo „viso!“ – reziumuoja įrašo autorė.

O aš nežinau kaip reaguoti. Dar vakar poros linksminosi, kikeno ir meiliai kibino viens kitą perskaitę tokį užrašą ant magnetuko. Šiandien jau viskas kitaip. Pasirodo, galima ne tik įsižeisti, bet ir menkinti ar net sukelti skyrybas.

Magneto autorius

Pasidalinau tinklaraščio nuomone su dešimt tūkstantine magnetukų mylėtojų bendruomene Facebooke. Panašu, kad niekas dėl magnetuko dar neišsiskyrė, dovanodami tokius neturėjo intencijų įžeisti, o gaunantieji įsižeisti.

Labiausiai prajuokino labai taiklus vienos merginos komentaras: „O bet tačiau, o niekas nepagalvojo, kad gal tikrai bičas bėdų su viduriais turi?“ Va taip: nuo skyrybų iki problemų su viduriais. Šitokiu greičiu ir diapazonu ir keičiasi prasmės, o taip ir intencijų vertinimai žmonių galvose.

Galvoju, kad esame socialios būtybės ir svarbiausia kalbėtis, aiškintis ir tuomet galbūt sugyvensime taikiau, atrodysime mažiau įžeidūs ir rečiau įsižeisime, nes kaip matome, – vienam ta pati penkių žodžių frazė bus pirmas žingsnis skyrybų link, o kitas apsidžiaugs besąlygišku mylimosios rūpestingumu ir gebėjimu kartu pasijuokti iš kankinančių virškinimo problemų.

***

„Delfi“ paklausus įrašo autorės, „Facebooke“ pasivadinusios „Subjektyvi“, nuomonės, ši atsakė: „Suprantama, kad gamintojui kyla pyktis dėl kritikos, desperacija ir, manau, tai tik iš piršto laužta proga skambiai pasireklamuoti, nes apie šiknių rašiau dar 2019 metais vasario mėnesį. Kone kasdien rašau tuos įvairius gyvenimo pastebėjimus, magnetukai niekuo ne išskirtiniai. Mano asmeninė nuomonė tėra nuomonė. Tad vertiname objektyviai, kad jei bet kokio produkto gamintojui ateina sunkesni laikai ar jo jautrią stygą užgauna blogerio archyvinė kritika, tai ieškos savireklamos didžiausiame naujienų portale? Juokinga ir tiek“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)