Perskaičiau merginos straipsnį „Tuštybės apogėjus pasiektas?...“ ir pamaniau – rašo jauna besiformuojanti asmenybė, tokia kaip ir aš. Matyt, mergina nėra viena iš populiariųjų, nepriklauso grietinėlei, todėl ir atsiranda priešiškumas tiems, kurie yra kažko pasiekę.

Taip, gal nuskambės keistai, tačiau manau, kad būti tuštute - taip pat pasiekimas. Bet kokiu atveju tai irgi yra darbas, investicija į ateitį. Taip, galbūt tos merginos neturi visiškai jokio noro siekti aukštojo išsilavinimo, tačiau tai nereiškia, kad jos yra visiškai kvailos. Pastaraisiais metais atsirado daug diskusijų apie tai, ar aukštasis išsilavinimas yra būtinas, ar jis yra kelias į sėkmę ir t.t. O kur dar pavyzdžiai pasaulyje garsių asmenų, kurie nesimokė, o tiek daug pasiekė!

Taigi, situacija čia yra tokia pati – mergina nors ir nesiekia diplomo, tačiau ji investuoja į savo išvaizdą, mokosi bendravimo meno ir taip galbūt garantuoja sau šviesią ateitį kokio nors turtuolio glėbyje. Ir taip - tai jau yra pasiekimas. Mes studijuosime, sunkiai dirbsime iki išnaktų, o galbūt gyvenimo pabaigoje nebusime užgyvenę nė pusės tiek, kiek ta protinga barakuda.

Ne vienas dabar man paprieštaraus – juk ji bus visiškai priklausoma nuo vyro malonės, tiesiog graži lėlė, kuria bus manipuliuojama. Na ir kas? Užtat ji gyvens gerai. Mergina yra užsibrėžusi savo tikslų, jų siekia ir už tai gauna atlygį. Pripažinkime, kad šitaip pykstame ant tų merginų daugiausiai dėl to, kad joms pavydime, bent jau kažkur giliai širdyse.

Taip pat nereikia lieti nuoskaudos ant žmonių, kurie didžiuojasi tuo, ką turi, ką uždirbo. Vos ne kiekvieną vakarą per komercines televizijas galime pamatyti įvairiose gyvenimo būdo laidose savo istorijomis, o kartu ir sukauptais turtais, besipuikuojančius žmogelius. Taip, neretai tos istorijos yra perspaustos, menkavertės, tačiau tas gero gyvenimo matymas ne tik menkina žmones, bet ir verčia juos pasitempti, kovoti už savo gyvenimo gerovę. Jaunimas, matydamas kitų sėkmę, pats visais įmanomais būdais bando užkopti į šlovės ir sėkmės olimpą. Taigi, pavyzdys motyvuoja ir nereikia sakyti, kad tai jau taip blogai.

Nesakau, kad visuomenėje viskas yra puiku, nes taip tikrai nėra. Būtų šaunu jausti daugiau nuoširdumo, paprastumo, tačiau geriau neverkime, o tiesiog pasididžiuokime tais, kurie kažko pasiekė, ir sekime jų pavyzdžiu. Džiaukimės už tuštutes  ir barakudas, kurios sugeba išlipti iš blogai begyvenančių Lietuvos žmonių tarpo, net jei ir besinaudodamos savo silikoninėmis krūtinėmis bei gražiomis šypsenomis. Juk nuo to, kad piktinsimės ir kaskart rašysime, kaip ta blogai, mūsų gyvenimas nepagerės. Suvokime realybę! Ir tiesiog stenkimės patys nusilipdyti gražią savo ateitį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!