Žinau, kad nemažai mokyklų išleistuves švęs liepos 10, 11 ir 12 dienomis. Norėčiau pasidomėti, kaip NEC įsivaizduoja išleistuves be atestatų įteikimo? O gal tegul atestatus įteikia, o kitą dieną atvyks į mokyklą „prirašyti“ pažymių?!

Kitas klausimas būtų dar svarbesnis.

Jeigu kuris nors abiturientas bus nepatenkintas rezultatu, jis praktiškai gali net nesvajoti šiemet stoti į „aukštąjį“, kadangi apeliacijos nagrinėjamos 2-3 savaites, o prašymai priimami iki liepos 22 d. 12.00 val.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentuoja NEC vadovė Saulė Vingelienė

Vėliausia pagrindinės sesijos brandos egzaminų rezultatų skelbimo data jau ne vienerius metus yra arba liepos 11 d. arba liepos 12 d.

Pavyzdžiui, 2016 m. taip pat buvo numatyta liepos 12 d., pernai rezultatai buvo paskelbti liepos 11 d. vakare. Ši data yra žinoma iš anksto. Ją nustato švietimo ir mokslo ministras.

Šiais metais apeliacijų dėl valstybinių brandos egzaminų rezultatų teikimo laikas nuo trijų iki dviejų dienų buvo sutrumpintas siekiant, kad apeliacijos būtų išnagrinėtos ir rezultatai paskelbti ne vėliau kaip liepos 20 d. Tai nurodyta Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos apraše, su kuriuo mokiniai supažindinami pasirašytinai.