Nepaisant labai toli dešinėje esančių Andriaus Užkalnio ar Audriaus Bačiulio postringavimų, lietuviai yra gudrūs ir nuovokūs žmonės. Tik labai stipriai prisidegustavęs pilietis galėjo patikėti visais būsimojo triumvirato rinkiminiais pažadais.

Net ir ištikimiausi Kėdainių barono rėmėjai turėjo nuleisti akis ir susiimti už galvos, išgirdę aistringas kalbas apie praktiškai ir teoriškai neįmanomą nulinį nedarbą arba per kelis mėnesius dvigubai pašoksiančią minimalią algą.

Dauguma niekada nesitikėjo greitų pokyčių ar staigaus gyvenimo kokybės šuolio. Jiems tiesiog nusibodo šios Vyriausybės politika, apie kurios naudą valstybei ir žmogui valdantieji išdidžiai ir arogantiškai tylėjo. Tebūnie tai pamoka dešiniesiems apie ryšių su visuomene svarbą šiandieniniame politiniame gyvenime, tačiau daug įdomiau, ką veikia mūsų naujoji kairioji iš-dalies-sukčiavimu-ir-finansiniais-nusikaltimais-įtariama valdžia.

Ačiū Algirdui Butkevičiui, kurio prieš rinkimus iš reklaminių plakatų žvelgiančios didelės akys tikino, kad svarbiausia - žmogus. Dabar matome, kad svarbiausia yra pilnais Europos Sąjungos lėšų aruodais galinčios pasigirti ministerijos. Reikia padėkoti ponui Butkevičiui už atvirumą – pirmąsyk tiesiai šviesiai pasakyta, kad svarbiau yra „tinkamai“ Briuselio lėšas įsisavinti, nei kažkokiu švietimu, socialine ar sveikatos apsauga rūpintis. Žmogus svarbu, ypač jei tas žmogus mūsiškis.

Taip pat dėkoju mūsų būsimajai vyriausybei už Policijos departamentą bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą kuruojančios Vidaus reikalų ministerijos patikėjimą Darbo partijai. Atsiprašau, už finansinius nusikaltimus teisiamai Darbo partijai. Sekančiu žingsniu siūlau policijos generaliniu komisaru paskirti Henriką Daktarą. Juokinga? Tačiau ar tik ne iš savęs juokiamės, ponai?

Ačiū trijų valdžiai ir už Lietuvos lenkų rinkimų akcijos viliones į koaliciją. Šios partijos užgaidos gauti keturias ministerijas labai aiškiai parodė, kad Valdemaro Tomaševskio tikslas nėra atsidurti valdžioje ir spręsti tautinių mažumų problemas. Europarlamentaro tikslas yra būti amžina opozicija, kuri nori virkauti ir tokiu būdu išlaikyti stagnaciją bei įtaką Vilniaus regione.

Negaliu nepasidžiaugti, kad Tvarkos ir teisingumo partija pagaliau atsidūrė valdžioje ir bus atsakinga už aplinkos ir energetikos ministerijas. Kitaip tariant, už daugiabučių renovaciją bei visos Lietuvos energetinę politiką. Nuo pat partijos įkūrimo iš jos lyderių lūpų pasipylė tiek demagogijos ir neįgyvendinamų pažadų, kad jie yra užprogramuoti staigiam pikiravimui į amžinas Lietuvos politikos paraštes.

Tikiu, kad po ketverių triumvirato metų nuoširdiems ir sunkiai dirbantiems Lietuvos žmonėms atsivers akys, kad šios partijos, metančios milžiniškus pinigus į reklamą ir besiskelbiančios žmonių gynėjomis, iš tiesų atstovauja stambių verslo struktūrų interesams. Joms nereikia kritiškai mastančių piliečių, jos maitina juos dešromis, ledais ir pigaus popso koncertais. Šios koalicijos ir jos darbų dėka tokių partijų po ketverių metų bus mažiau, o nuo to mums visiems ir Lietuvai bus tik geriau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!