Norėčiau, kad Jums surasti šį dėmesio vertą tikslą būtų lengviau, todėl pateiksiu keletą principų, kurie padėjo jį surasti man. (...) Naudodamiesi mano pasiūlytais metodais nepamirškite jų adaptuoti sau t.y. taikykite juos, stebėkite savo reakciją ir įveskite papildymus, kurie leis giliau patyrinėti save. Tuomet sulauksite greitesnių bei geresnių rezultatų!

Ko Jūs nenorite? Taip taip, ko Jūs NEnorite. Sąžiningai atsakykite sau į šį klausimą ir tiksliai apibrėžkite, ko nenorite. Tai susiaurins Jūsų paieškos ratą ir padės nesiblaškyti ties tais dalykais, kurių nenorite, kurie Jums neaktualūs. Tam, kad nesugalvotumėte prie jų grįžti, būtinai pagrįskite, kodėl ta ar kita sritis jums netinkama.

Klausinėkite. Užduokite sau begalę klausimų, kurie padės Jums pažinti save, pažinę save galėsite tiksliau suprasti, ko norite. Tam, kad šitas klausinėjimas būtų efektyvesnis, siūlau atsakymus užsirašyti. Klausimai gali būti tokie: kokiais žmonėmis aš žaviuosi, kuriuos gerbiu, kokių nemėgstu, kodėl? Ką norėčiau, kad apie mane manytų kiti žmonės? Kas man iš tiesų yra svarbu?

Atsižvelkite į savo vertybes. Dažnai mes to net nepastebime, tačiau vertybės yra varomoji mūsų gyvenimo jėga. Jos nulemia mūsų pasirinkimus, o jų nesilaikymas pažadina tuštumos jausmą mūsų viduje. Todėl, jei užsirašytumėte ant popieriaus lapo visas savo vertybes, iškeltumėte į paviršių tai, ką pasąmoningai jau žinote ir suprastumėte, kuria linkme Jūs turite eiti, jei norite gyvenimo kupino pilnatvės ir džiaugsmo!

Ką Jums taip patinka veikti, kad net galėtumėte už tai sumokėti pinigus? Šis klausimas dažniausiai atskleidžia tą sritį, kurioje yra mūsų didžiausias tikslas, pažadinantis entuziazmą. Tikrai kiekvienas iš mūsų žino tokią veiklą, už kurią galėtų net sumokėti. Dauguma žino tokią ne vieną, tad neatimkite iš savęs galimybės ja užsiimti ir paieškoti tikslo joje. Iš pradžių jis gali būti neakivaizdus, bet juk būtų neįdomu, jei viskas eitųsi per daug lengvai, ar ne?

Ir žinoma, nepamirškite savęs nevaržyti mąstydami apie perspektyvas ir nesijaudinti dėl to, ką pagalvos kiti. Kai ieškote tikslo, Jūsų mintys turi būti visiškai laisvos, be jokių ribų, tik taip surasite kažką, kas yra verta dėmesio. O net jei radę iš pradžių pamanysite, kad tai neįmanoma, būsite teisūs tik tol, kol netikėsite savimi. Jūs galite padaryti bet ką, svarbu veikti ir nepagailėti tam laiko bei pastangų!

Mėginkite. Eksperimentuokite, tyrinėkite, kuo dažniau veikite ką nors naujo ir tai plės Jūsų akiratį. Jūs sužinosite daugiau apie pasaulį, o tuo pačiu - daugiau apie save. Tai Jums atvers naujų galimybių. Galbūt, kartais imtis kažko naujo bus baisu, tačiau paprastai ten, kur slypi mūsų didžiausios baimės, slypi ir didžiausi talentai, o šalia jų yra būtent tai, ko mes ieškome.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau: