Nepasiliekant taupymui nieko ir nieko neskiriant būsto nuomai, penkių asmenų šeimai – 2 suaugusiems ir 3 vaikams, bendrai komunaliniams mokesčiams, dviejų vaikų mokyklai, darželiui, sumokėti už TV, elektrą, vandenį, buitines priemonęs ir maistą, transportą reikia 1000 eurų mėnesiui.

PABRĖŽIU – čia neįskaičiuotos išlaidos vaikų popamokinei veiklai – būreliams, aprangai ir avalynei, kelionėms, literatūros pirkimui, teatrui ar kitiems renginiams, ir visiškai net centas neskirtas taupymui.

Norint skirti tų pinigų tam, kam neskirta, išlaidos tikrai padidėtų iki 1800 eurų 5 asmenų šeimai. Du, dirbantys už minimalią mėnesio algą, ir 5 asmenų šeima – visiškai nesuderinama, nors ir būstas jau savas. Net jei ir dirbantys gauna vos vidutinę mėnesio algą – 550 eurų „į rankas“, net ir tuomet patenkinami vos minimalūs 5 asmenų šeimos poreikiai, net ir turint SAVUS namus.

Taigi, vienam dirbančiam asmeniui trūksta papildomai uždirbti bent 500 eurų, kad galėtų jau gyventi tenkindamas pagrindinius poreikius, jokiu būdu plačiai neišlaidaudamas. Ir čia – irgi skaičiuojant, kad būstas – savas, ir jokios nuomos ar kredito už jį nėra.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: