Komentatoriai prašė nepamiršti ir kitų profesijų žmonių, taip pat gaunančių nedidelius atlyginimus – pavyzdžiui, rašyta, kad vienoje „poliklinikoje šeimos gydytojas uždirba apie 450 eurų, kai direktorės atlyginimas – apie 5500 eurų.“

Kita komentatorė skundėsi atlygiu ligoninėje.

„Gal paskaičiuokite kiek uždirba slaugytojos ligoninėse! Į rankas gaunu 370 eurų, čia – su naktiniu priedu. Ir streikuoti negalime, nes visi ima mosuoti Hipokrato priesaika, juk vaikui valgyt priesaikos nepaduosi ir mokesčių nesumokėsi...Tegul nustoja verkti mokytojai, nes pasiklausius, kiek šalių jie aplanko, kur ilsisi, verkti norisi, net pasvajoti negalime apie keliones. Va toks tas gyvenimas...“, – piktinosi skaitytoja.

Dar viena komentarų skiltyje rašiusi moteris skundėsi, kad ne ką daugiau nei mokytojams mokama ir dėstytojams. „Mano vyras – mokslų daktaras, docentas, jo mėnesio atlyginimas po mokesčių – 690 eurų“, – rašė ji.

Vienas komentatorius pastebėjo, kad visa Lietuva yra pakliuvusi į „vidutinio“ atlyginimo spąstus – pasak jo, vyrauja įsitikinimas, kad vidutinė alga Lietuvoje yra apie 575 eurus, tad pagal tai ir nustatomi atlyginimai.

„Jei darbas reikalauja mažai kvalifikacijos, gauni minimumą. Jei reikia daugiau kvalifikacijos, gauna kažkur tarp 400 ir 600 eurų (va čia ir pakliūna visi mokytojai, inžinieriai, gaisrininkai, miškininkai, gydytojai ir visa likusi vidutinioji šutvė). Ir tik retas darbdavys suvokia, kad tie 600 eurų yra „mizeris“ ir reikia mokėti daugiau.

O jei randi darbą, kur moka daugiau nei 600 eurų „į rankas“, tai jau gali vaikščioti aukštai iškelta galva, nes uždirbi daug daugiau nei vidurkis. Ir, neduok Dieve, tokiam darbe paprašysi pakelti tau algą, tai sakys, kad moka ir taip daug – daugiau nei vidurkis. O kad tas vidurkis jau prieš 10 metų buvo toks pat mažas, apie tai niekas nekalba“, – rašė komentatorius.

Vis dėlto, kitas pateikia visai kitokius atlyginimų skaičius ir, pasak jo, jie mokami vienoje gimnazijoje.

„Rašau vienos gimnazijos vidutines mėnesio algas „ant popieriaus“ eurais: direktorius – 1439 eurai; pavaduotojas – 1209 eurai; mokytojas-ekspertas – 1035 eurai; mokytojas-metodininkas – 829 eurai; vyr. mokytojas – 605 eurai. Čia vidutinės algos, t. y. nenurodyta, kokiu etatu jie dirba. Jei kam atrodo, kad 1035 eurų alga yra maža už 30 akademinių valandų per savaitę (t. y. po 45 min.) su ilgesnėmis nei kitų atostogomis... Na, tai keiskite darbą, bet kažkodėl niekas nekeičia“, – rašoma komentare.

Prašome Jūsų – paatviraukite kokį atlyginimą Lietuvoje uždirbate jūs? Kaip manote, kokio atlyginimo pakanka tinkamai išgyventi? Kurios profesijos atstovus vertinate kaip daugiausiai uždirbančius? Kaip manote, kurioje srityje atlyginimai būtinai turėtų kilti? O gal uždarbiavote užsienyje ir galite palyginti atlyginimų skirtumus? Rašykite, spausdami pilką mygtuką žemiau!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)