Jeigu vaikas smarkiai sloguoja – jis turi likti namie. Jeigu vaikas kosti – jis turi likti namie. Jeigu temperatūra yra 37 laipsniai, tai taip, jis karščiuoja ir turi likti namie. Visos, kurios nesilaikote šios taisyklės, esate bausmė kitoms šeimoms.

Daugelis tėvų pareigingai prižiūri savo vaikų sveikatą ir šiems suslogavus pasilieka su jais namie. Jeigu negali pasilikti, prašo močiučių pagalbos, samdo aukles, variantų iš bėdos yra įvairių. Bet kai kurie tėvai taip nori apsimesti, kad nieko nevyksta, jog geriau pasirenka užkrėsti pusę grupės.

Mano sūnus niekur neperšalo. Jis nelakstė be šaliko, gėrė visus vitaminus ir valgė daržoves. Ir staiga vieną dieną – kosti. Po pietų jau karščiuoja. Vakare jau kosminė sloga. Kitą dieną – išvis daugiau kaip 38 laipsniai temperatūros.

Vakare žiūrinėju feisbuką ir ką matau? Diskusiją darželio grupėje. Vienos mamos klausia kitų, ar jų vaikai nesusirgo, nes stebuklingai iškrito pusė grupės. Ir tada paaiškėja, kad vienos mamos vaikas susirgo anksčiau už visus, bet vis tiek ėjo į grupę. Auklėtoja sakė, kad klasėje slogavo ir kosėjo, bet pasakius, kad reiks tą pasakyti tėveliams, vaikas atsakė: „Tėvai žino.“

Šita frazė tai nužudė. Tėvai žino? Vaikai – atviri žmonės. Tėvai žino ir vis tiek veda. Taip visus ir apsargdina.

„Maniau, nieko labai rimto...“ – teisinosi po to mama grupėje, bet iš to manymo naudos buvo minus vienas. Kokia kvėša reikia būti, kad sloguojantį, kostintį ir akivaizdžiai blogai besijaučiantį vaiką vestum į darželį? Jeigu toms mamoms savo vaikų negaila, tai bent pagailėtų kitų – tų, kuriuos užkrečia.

Nes jų sergantieji taip kone visą ligą ir pravaikšto į darželį. O kiti tėvai, tų, kurie užsikrečia, su saviškiais lieka namuose ir turi bandyti dirbti iš namų ar imti biuletenius, ir matyti paliegusius vaikus.

Taigi, mamos, nevaidinkite didvyrių, nes pasirodote tik kaip kitas žodis iš „d“ raidės. Garbės žodis, jeigu dar kartą ta mama (nes su šita jau ne pirmas kartas) atves sergantį vaiką, reikės paskambinti soc. institucijoms dėl vaiko nepriežiūros. Įsikrėskit truputį proto į savo pustuštes „Sandrosnagučiai“ makaules.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)