Visų pirma, neturiu savo būsto, tačiau šiam mokesčiui, bent toks, koks jis yra planuojamas dabar, visiškai nepritariu.

Esu paprastas parduotuvės salės darbuotojas, ir uždirbu vos kiek daugiau nei minimalų atlyginimą. Kartu su dirbančia ir dar besimokančia drauge gyvename Vilniuje, paprastame vieno kambario bute, už kurio nuomą mokame 400 eurų. Mums tai – tikrai didelė suma. Taupome kiekvieną centą su viltimi kada nors įsigyti savo butą. Tačiau augančios kainos ir taip šią svajonę atitolina šviesmečiais.

Pradėjus kalbėti apie NT mokestį, prasidėjo ir diskusijos dėl to, kas jį mokės. Dauguma nuomotojų net neslepia – permes jį nuomininkams, tad nuomos kainos dar labiau augs. Esą nuomininkai patys kalti, kad neturi savo turto. O pasirinkimo jie neturės, nes stogo virš galvos vis tiek reikia. Pasigirdo net pajuokavimų, kad kainos galiausiai taps tokios, kad viename bute gyvens po tris svetimas šeimas. Lengva jiems juoktis, kai būtent dėl į padanges užkeltų nuomos kainų jaunimas neturi kaip susitaupyti savam būstui. Ne visi turi turtingus tėvus, kurie galėtų bent kažkiek prisidėti finansiškai.

Man asmeniškai tai reikštų, kad išaugusi nuomos kaina, net jei 50 eurų, perspektyvą turėti savo būstą nutoltų dar labiau. Ir, kaip visada, turtingi, turintys turto bus dar turtingesni, o ne tokie pasiturintys žmonės bus tik dar labiau nuskriausti.

Ačiū, kad dalijatės savo nuomonėmis. Norite papasakoti savo istoriją, išsakyti mintis? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt