„Delfi“ dalijasi skaitytojų nuomonėmis šia tema. Iš atsiųstų laiškų aišku, kad mokinius tokie pranešimai išties neramina.

Pati evakuaciją patyrusi Marija rašo, kad dauguma jos bei aplinkinių mokyklų mokinių nori nuotolinių pamokų.

„Baisu eiti į mokyklą, baisu už savo ir kitų gyvybes. Manau, kad nuotolinis yra išeitis ir tai būtina, nes niekas nežino, kas gali būti, jeigu sėdėsime mokykloje. Tai gali atsitikt bet kuriuo momentu, nemanau,kad kažkas norėtų sprogti kartu su mokykla“, – rašo moksleivė.

Kita mokinė, Liepa, taip pat nerimauja, kad mokinių ir mokytojų gyvybėms gali grėsti pavojus.

„Vaikams baisu vaikščioti į mokykla žinant, kad bet kurią sekundę gali kažkas atsitikt. O kad stadione atsistojam ir sušalę laukiam pusvalandį, kol viskas praeis, nieko nekeičia. nes stadioną pasiektų sprogimas“, – įsitikinusi ji.

Tuo metu „Delfi“ skaitytoja Greta, kurios vaikams teko patirti mokyklos evakuaciją, taip pat pastebi, kad tai vaikams kelia stresą, juos gąsdina.

Jai antrina skaitytoja Nora:

„Aš irgi būčiau už nuotolinį mokymą, kol susitvarkys ši situacija, nes dabar mokyklos tikrai nepasiruošę tokioms situacijoms. Man pikta, kad, pvz., mūsų mokykla net neinformavo tėvų, o mokykla pradinė, vaikai nesupranta, kas vyksta. Aš jau svarstau vaiko nevesti į mokyklą ir net nesiruošiu simuliuoti kažkokią tai ligą. Jei prisikabins dėl nepateisintų pamokų, tai tiesiai šviesiai pasakysiu, dėl ko vaiko nevedu. Grasinimai grasinimais, bet jei yra bent vienas procentas, kad grasinimai gali pavirsti į realius veiksmus, tai aš nerizikuosiu. Jau vien pažiūrėjus, kaip evakuoja vaikus, išvaro į mokyklos kiemą, kur varteliai užrakinti, laksto vaikai ramstydamiesi prie mokyklos sienų, tai jei sprogtų bomba, ištaškytų visus iki vieno, jokio saugaus atstumo. Sako, jei matytų, kad grėsmė pakilo, praneštų visiems per Tamo dienyną, bet kad tas dienynas visą dieną neveikia, tai kaip praneštų? Jokio pasiruošimo, tėvai šoke, nežinioje“, – aiškina ji.

Vis dėlto ne visi mano, kad nuotolinės pamokos yra išeitis.

Skaitytoja Jolanta iškelia idėją, kad mokyklų teritorijos turėtų būti aptvertos.

„Niekas neįeis ir nebus tokių idiotiškų nesąmoniu. Dabar tai eina kas kur nori. Dar ir pavalgyt į valgyklą pašaliniai ateina. Absurdas“, – rašo ji.

Griežtai prieš grįžimą mokytis iš namų pasisako ir kita skaitytoja Inga: „Pasidomėkite, koks yra rekomenduojamas praleidimo laikas per dieną prie ekranų pagal amžių. Visą dieną vaikus laikyti prie ekranų – žala akims, psichikai ir t.t.“

Dėl nuotolinio mokymo abejoja ir kai kurie mokiniai. „Kokie dar nuotuoliniai, egzaminai prieš nosį. Ką per tą nuotuolį mes išmoksim“, – klausia Kajus.

Ačiū, kad dalinatės savo mintimis. Norite pasidalinti nuomone, naujienomis ar aktualijomis? Kviečiame rašyti el.paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją