Dalis „Delfi“ parašiusių skaitytojų ir komentatorių teigia palaikantys protestuotojus ir sako manantys, jog tai – tikros demokratiškos šalies simobolis.

„Protestuoti turi teisę visi – tiek mokytojai, tiek seselės, tiek ir ūkininkai, jei turi tam priežastį. Jei kam nepatinka demokratija, gali keliauti į kaimyninę šalį, kur tokia santvarka negalioja“, – rašo Karolis.

„Tame Vilniuje tikrai žmonės pamiršo, kas jiems maistą augina, iš kur savo hipsteriškus ekologiškus produktus perka. Gal tik taip išgirsti ir tegali“, – įsitikinęs kitas skaitytojas Antanas.

Tuo metu naujieną pakomentavusi Monika pabrėžia, kad nors šias kelias dienas sostinės gyventojai gali patirti nepatogumų, dėl įvairių švenčių, maratonų ar Kaziuko mugių jie nesiskundžia, todėl neturėtų labai skųstis ir dėl protestuotojų.

Mano, kad ūkininkai veidmainiauja

Vis dėlto nemaža dalis savo nuomonę išsakiusių skaitytojų sako manantys, kad ūkininkai protestuodami veidmainiauja.

„Jie gyvena iš ES paramų, bet protestuoja prieš ES reikalavimus. Sako, kad viskas tik blogėja, bet kažkodėl nematom čia senų „Belarus“ traktorių, visi nauji, blizgantys. Kaip kokie Palangos verslininkai, kuriems kiekviena vasara tokia bloga, kokios dar nėra buvę“, – rašo Šarūnas.

Naują ūkio techniką pastebėjo ne vienas skaitytojas. Kai kurie sako pasigendantys smulkiųjų ūkininkų, kuriems iš tiesų gali reikėti paramos.

„O kur tie smulkūs ūkininkai su senais traktoriais, kurie vos galą su galu suduria? Kažkaip visi čia atrodo dar ir kaip pasiturintys, atvažiavę su blizgančiai traktoriais, kainuojančiais po pusę milijono. Ne kiekvienas vilnietis gali sau leisti automobilį už tiek nusipirkti“, – rašo Vladislavas.

Tačiau kiti į tokius komentarus atsako, kad nauja technika – darbo įrankis, o senovinėmis mašinomis ar arkliais žemės ūkį tvarko tik trečiojo pasaulio šalys, į kurias neturėtume lygiuotis.

Supykdė sunkioji technika Gedimino prospekte

Dėl vykstančio protesto centrinėje Vilniaus dalyje ribojamas eismas, automobilių statymas. Tačiau sostinės gyventojai pasipiktinę ne dėl to – jiems klausimų kyla grindiniu riedantys traktoriai.

„Nesuprantu, kaip savivaldybė galėjo išduoti leidimą sunkiajam transportui judėti tam nepritaikytu Gedimino pr. Jau ir taip jis apverktinos būklės, paspirtuku ar dviračiu baisu važiuoti, tai kas bus po šito protesto? Kodėl paskui reikės sulaužytą grindinį tvarkyti už mūsų, vilniečių, pinigus? Ar savivaldybė bent paskaičiavo galimą žalą?“ – ne vieną komentatorių atkartojo „Delfi“ parašiusi Viktorija.

Į šį daugeliui kilusį klausimą sureagavo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas:

„Mačiau, dar sklando nuogąstavimai, kad neatlaikys asfaltas ar Gedimino pr. trinkelės. Tai čia nuo žmogaus teisių į komunalines teises. Grindos barstytuvai ir kita technika sveria ženkliai daugiau už šiandien atvažiavusius traktorius, o jų kiekis mūsų taip pat negąsdina. Keliais gali važiuoti tik tos transporto priemonės, kurių ašiai tenka ne didesnė nei 11,5 t apkrova. Būtent taip ir yra suprojektuoti visi keliai. O jei po šio renginio bus padaryta žala miesto infrastruktūrai, organizatoriai privalės padengti tvarkymo išlaidas. Puikus to pavyzdys – Kariuomenės paradas, kuomet nesėkmingai parkuojantis buvo išmalti Upės g. esantys bortai“, – rašo A. Bužinskas savo feisbuko paskyroje ir prašo gyventojų šiek tiek kantrybės.

Ačiū, kad dalijatės savo nuomonėmis! Norite pranešti naujieną, papasakoti istoriją ar išsakyti mintis? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)