Pirmiausia į „Delfi“ kreipėsi skaitytoja Jurga.

„Daug informacijos pateikiama apie trečiadienį vykusį „Imagine dragons“ koncertą. Koncertas buvo nuostabus, bet buvo ir kelios nesėkmės. Prie visų nesąmonių dėl atiminėjamų gertuvių ir kitko, kas jau buvo aprašyta jūsų portale, buvo dar viena problema.

Matau, kad viešoje erdvėje nėra pasipiktinimo dėl depozitinių indų/gėrimų stiklinių. Nors, patikėkit, buvo didelė minia žmonių, piktų po koncerto. Situacija susidarė dėl to, kad gėrimai buvo pilstomi į plastikines stiklines, už jas sumokant po 3 eurų depozitą. Stiklinę grąžinti ir atsiimti depozitą galėjai tik tam skirtoje vietoje. Man atrodo, jų buvo viena (nors lyg girdėjau, kad gal buvo dar viena vieta, bet prie pagrindinio įėjimo tikrai tik viena).

Ar galite įsivaizduoti, kas darėsi po koncerto? Pasibaigus koncertui tūkstantinė minia pradėjo grūstis, norėdami atiduoti tas depozitines stiklines. Susirinko didžiulė minia žmonių su tomis stiklinėmis rankose.

Prastovėjome valandą, pasistūmėjome gal metrą ar porą ir nusprendėme paaukoti tuos 3 eurus, tiek to. Bet buvo žmonių, kurie rankose turėjo keletą stiklinių. Buvo absoliutus nesusipratimas“, – rašė Jurga.

Kitas skaitytojas, Martynas, taip pat rašė apie jau minėtas gertuves.

„Apsauga prie įėjimo atėmė iš vaiko plastikinę vandens gertuvę. Išpylėme turėtas sultis ir prašėme leisti prasinešti gertuvę, kad turėtume į ką įsipilti vandens, tačiau nepaisant ekstremalių oro sąlygų buvome praignoruoti.

Suprantu, kad į koncertą neleidžiama neštis savo maisto ir gėrimų, tačiau taisyklėse neuždrausta atsinešti tuščią gertuvę, ypač tokiomis ekstremaliomis oro sąlygomis. Apsauginis aiškino, kad vaikas gali mesti gertuvę ir ką nors užgauti. Čia rimtai?

Koncerto metu ne tik voliojosi, bet ir minioje skraidė dar didesnės daugkartinės stiklinės ir alaus skardinės. Tik per plauką mums kliuvo tik gėrimo likučių purslų“, – pasakojo Martynas.

Koncertą organizavusi „Live Nation Lietuva“ paaiškino, kad punktų grąžinti depozitinę tarą buvo tikrai ne vienas.

„Depozitinės taros gražinimo punktai buvo prie kiekvieno išėjimo iš renginio teritorijos. Tai yra įprasta pasaulinė praktika organizuojant masinius renginius“, – teigiama komentare.

„Delfi“ anksčiau rašė apie kitas su koncertu susijusias problemas – apie jas galite perskaityti čia. Taip pat jie pateikė ir platesnį komentarą.

Atkreipus dėmesį į žmonių pasipiktinimą dėl nebeparduodamo vandens, „Live Nation Lietuva“ vadovas patikino, kad taip galėjo nutikti dėl to, kad viename iš kioskų pasibaigė vandens atsargos. Vis tik jis pabrėžė, kad po kelių minučių vandens atsargos turėjo būti pripildytos. „Galimai viename iš pardavimo kioskų pasibaigus vandeniui jo nebuvo galima įsigyti. Tačiau ne ilgiau nei keletą minučių vandens atsargos buvo papildytos iš šalimais esančio kiosko. Vingio parke veikė visos atviros vandens kolonėlės. Taip pat prie scenos buvo dalinamas vanduo“, – teigė „Live Nation Lietuva“ vadovas Aleksandras Karablikovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)