Pirkau daržoves sriubai. Ir apakau. Morkos kainavo 4 eurus už kilogramą. Viena paprika – daugiau kaip euras. Sveriamos bulvės buvo tik tragiškai senos, suvytusios, o naujų nebuvo, tad teko pirkti dėžutę mažųjų bulvyčių, kuri kainavo dar beveik 4 eurus. Raugintų kopūstų indelis – beveik 3 eurai. Patys paskaičiuokite, kiek ta pora bliūdelių sriubos man kainavo?

O pastebėjote, kiek pabrango duona? Mano artimasis yra alergiškas gliutenui, taigi, turi pirkti specialią duoną. Seniau pusė kepaliuko dietinės duonos kainuodavo 3 eurus, paskui pabrango, o dabar... tam tadadam... 6 eurus. Pusė, pabrėšiu, pusė kepalo!

Aš jau nekalbu apie „didesnės prabangos“ prekes – pavyzdžiui, ledus... Nupirkau tris porcijas, eidama pasivaikščioti su šeima, ir sumokėjau beveik 10 eurų. Už tris nedideles ledų porcijas!

Kur veda šis kosminis kainų augimas? Kaip toliau gyvensime? Aš suprantu, kai viskas pabrangsta keliais ar net keliasdešimt centų – tada dar galima kažkaip prisitaikyti. Bet kai kava vieną vasarą kainavo 4 eurus už puskilį, o šią vasarą – jau 8 ar 9, tai ar įsivaizduojate, kiek išauga viso prekių krepšelio kaina?

Klausimas: ar čia aš nemoku planuotis biudžeto ir išleidžiu daugiau negu visi kiti, ar tą kainų augimą pastebėjo ir kiti? Kaip su tuo tvarkotės? Gal turit kokių taupymo patarimų? Nes jau nebežinau, kaip pragyventi...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)