Pirmiausia ir svarbiausia – kaip žinoti, kad stabdo tikrai aplinkosaugininkas, o ne koks apsimetėlis? Kokie jų išskirtiniai ženklai, kaip turi atrodyti jų automobilis? Neaišku. O jei kokie užpuolikai, plėšikai ar kiti piktų kėslų turintys žmonės? Rizika didelė. Aš, važiuodamas vienas naktį nesijausčiau labai saugiai stabdomas neaiškių „pareigūnų“, jau nekalbu apie moteris. Kas apsaugos nuo nelaimingų atsitikimų?

O jei stabdantys asmenys pasirodys įtartini ir nesustosiu, kas tada? Ims vytis? Skirs baudą?

Kitas dalykas yra galimybė iškart panaikinti techninę apžiūrą. Ar nebūtų daug logiškiau, jei nustačius pažeidimą būtų išduodamas terminas, iki kurio reikėtų jį susitvarkyti, o ne iš karto atimti galiojančią apžiūrą? Gal žmogus nežinodamas važinėjo su tokia transporto priemone, o dabar iškart – bausti, atimti. Kam taip skriausti gyventojus?

Be to, kas gali užtikrinti, kad neįsisiautės kyšininkavimas vairuotojų, kurie prašys neatimti technikinės galiojimo? Ar pareigūnai bus kaip nors stebimi?

Žodžiu, klausimų daugiau negu atsakymų. Man pačiam tai nelabai aktuali tema, tiesą sakant, nes važinėju nauju automobiliu, atitinkančiu visus reikalavimus. Bet kai paklausau pažįstamų, matau, ką kalba žmonės, man tikrai darosi pikta, kaip priimami tokie įstatymai, atrodo, visai neapgalvojus.

Ačiū, kad dalijatės savo nuomonėmis. Norite pranešti naujieną ar išsakyti mintis? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt