Yra darbo jėgos trūkumas, yra vietinių nenoras dirbti tam tikrų darbų už tam tikrą algą. Atvyksta žmonės, kurie nori dirbti ir užsidirbti. Kaip jau senokai, dar iki karo, „fūrų“ vairuotojais ar statybose dirbo ukrainiečiai.

Darbai padaryti, sniegas nukastas, autobusai nuveža keleivius ten, kur jiems reikia. Kažkas iš šių žmonių gal pritaps ir įleis šaknis Lietuvoje, kažkas gal grįš namo, kažkas gal persikels dar kitur.

Taigi, kaip jau minėjau – darbus padaro, nes sniegas pats nenusikas. Žmonės užsidirba pinigus, kurie pagal jų gimtųjų šalių lygį yra nemaži. Yra reikalas dramai?

O sĘube, tai aišku, kad yra! Pasiskaičius daugybės tautiečių nuomones, staiga paaiškėja, kad čia gresia mums dar vienas genacydas, ne prastesnis negu tie prieš kelis metus – pradžioje dūsinančeis ancnukeis, o paskui eskpiremėntiniu marmalu.

Genocidas po genocido! Net keista, kaip mes tiek vis dar išgyvenome ir rašinėjame dabar čia. Kaip tie patys „genocidų aukos“ vis dar reiškia per visus internetus (ir gyvenime, aišku) savo kompetEtingas nuomones.

Iš karto pasakau: aš prieš nelegalią migraciją. Aš tikrai nepalaikau tokių bajerių, kokius darė lukašenkos režimas 2021 vasarą, specialiai skraidindamas migrantus iš Irakų ir Sirijų, varydamas juos link LT ir PL sienų – kitaip tariant, weaponizuodamas migrantus ir manipuliuodamas jais.

Nepalaikau kai kurių naglesnių Turkijoje susikaupusių Sirijos migrantų (o jų ten beveik 4 milijonai) agresyvių bandymų įsirauti į ES teritoriją, mėtant akmenis į Graikijos ir Bulgarijos pasieniečius. Nepalaikau valčių per Viduržemio jūrą. Kas nelegalu, tas nelegalu, ir tai reikia visomis priemonėmis stabdyti.

Migrantai

Bet žmonės, kurie Vilniuje kasa sniegą ar vairuoja autobusus, atvyko legaliai. Jie dirba ir uždirba, neša mums realią naudą. Tame kažkas blogo? Mums nereikia dirbančių žmonių?

Įdomu tai, kad darbuotojai iš Afrikos susilaukia kur kas daugiau negatyvo nei jau senokai pas mus dirbantys ukrainiečių migrantai (kurių net iki karo jau buvo gerokai daugiau). Nes aišku gi – baltosios rasės naikinimas, didysis pakeitimas. Reptiloidų eilinis sąmokslas prieš mus, vargšus gojus ir artojėlius vargdienėlius!

Taip, Europoje vietinių palaipsniui mažėja. Tas reiškinys nėra kažkoks iš aukščiau nuleistas naikynimas spicelei, kaip mėgsta skalambyti sąmokslo teoretikai, prisiskaitę ir prisižiūrėję sąmokslo multikų apie great replacement (aišku, dažniausiai rusų kalba, nes ja daugiausiai tiesos).

Žemas gimstamumas ir lėtas gyventojų kiekio mažėjimas yra įprastas vadovėlinis pavyzdys to, kas nutinka aukštą gyvenimo kokybę pasiekusioms visuomenėms. Sakyčiau, sotus gyvenimas su aukštomis pajamomis (leidžiančiomis prisipirkti visokių smartfonų ir nuskristi į Antaliją kasmet), visuotinis raštingumas ir sveikatos priežiūros sistema – kažkaip nesiderina su žodžiu genacydas, yra net priešingybė jam.

Pirmos sotų gyvenimą ir žemesnį už 2 vaikų gimstamumą pasiekė Europa ir Šiaurės Amerika – kaip ilgą laiką buvę labiausiai išvystyti pasaulio regionai. Vėliau – Rytų Azija ir Lotynų Amerika, ekonomiškai pažangesnės musulmoniškos šalys (Turkija, Emyratai, Tunisas, Azerbaidžanas, Saudai). Šiuo metu trendas jau pasiekė Indiją.

Kas beliko pasaulyje su aukštu gimstamumu? Afrika ir kelios varganesnės Azijos šalys. Na, dar Okeanijos salos. Viskas. Reptilojdū genacydas tampa ne tik Europos ar Vakarų, bet viso pasaulio trendu.

Yra demografinių paskaičiavimų, kad jei ne Afrika, tai gyventojų skaičius pasaulyje mažėtų jau dabar. Gyvenimo kokybė per pastaruosius 30 metų įspūdingai pakilo visame pasaulyje. Ir tik laiko klausimas, kada netgi Afriką pasieks šie nauji pozityvūs vėjai.

Ar baisu, kad ateityje pasaulyje žmonių mažės, kad jau dabar mažėja kai kuriuose regionuose (Europa vienas iš jų)? Didelės katastrofos nematau, nors, aišku, būčiau už gyventojų kiekio stabilizaciją su idealiu 2 vaikų gimstamumu (kai 2 tėvus ateityje pakeis 2 vaikai). Gyvenimo kokybė yra svarbesnis parametras, nei „galvų“ kiekis.

Ir migracijos iš skurdesnių šalių į turtingesnes yra tik laikino disbalanso tarp išsivystymo lygių pasekmė. Disbalanso, kuris vis labiau mažėja – ir ateityje migracijai priežasčių mažės.

Buvusios masinės emigracijos šalys, pasiekusios dorą išsivystymą, iš emigracinių tampa imigracinėmis ir papildo migrantams patrauklių destinacijų gretas, lygiai taip pat, kaip jau įvyko su mūsų Lietuva. Turkija, daug dešimtmečių buvusi pagrindiniu migrantų šaltiniu Europai, dabar yra didelės imigracijos valstybė. Nafta turtingose arabų šalyse imigrantų daugiau nei vietinių. Padoriai išsivysčiusiuose Tailande ir Malaizijoje pilna imigrantų iš ne tokių sėkmingų Mianmarų, Kambodžų, Indonezijų, net europiečių ir amerikiečių.

Net ilgą laiką migraciją stabdžiusi Japonija vis labiau laisvina vadžias, nes kitaip demografiškai tiesiog negali, darbo jėgos trūksta. Tik laiko klausimas, kada tai teks daryti Kinijai, kuriai per artimiausius dešimtmečius prognozuojama minus 200 mln. gyventojų. Lotynų Amerikoje stipriai migruojama ne tik į JAV pusę, bet ir į Čilę bei Argentiną. Dramblio Kaulo Krante, kuris Afrikoje (labai sąlyginai, aišku) yra stabilesnis ir pažangesnis už kaimynus, 20 proc. gyventojų yra migrantai iš kitų Afrikos šalių.

Taigi, trendai pasauliniai. Grįžtant prie great replacement, šį pasaulinį trendą, prasidėjusį Vakaruose, kaip ekonomiškai pažangiausioje pasaulio vietoje, daug kas sugeba matyti kaip išskirtinai „baltosios rasės naikinimą, pakeičiant ją visokių spalvų migrantais“. Manau, kad iš aukščiau aprašytų realių pasaulinių tendencijų yra akivaizdu, kokia nesąmonė tai yra.

Žmonės kažkodėl mėgsta sąmokslo teorijas – gal dėl to, kad jos pateikia labai primityvius ir paprastus atsakymus į visus klausimus. Ir tai ne tik ES gyventojų problema. Pilni Redditai turkų nacionalistų rėkavimų, kaip Erdoğanas vykdo „Turkijos deturkifikaciją“ ir atseit „naikina jų tautą“. Taip, Turkijoje pilna migrantų iš visokių Sirijų, Irakų ir dar toliau. Taip, savo akimis mačiau, kad Turkijos viešbučiuose jau dirba nemažai afrikiečių – kaip ir Lietuvoje, kasančių sniegą.

Bet tai nėra joks naikinimas, joks genocidas. Masiniai naikinimai atrodo kiek kitaip (duok Dieve, kad niekam neprireiktų patirti, kas yra tikras genocidas). Tai yra paprasčiausias žmonių atvykimas užsidirbti iš skurdesnių šalių į turtingesnes, ką daug metų darė lietuviai „Angluose“ ir „Norgėse“. Bet kažkodėl tada nebuvo spiegiama Lietuvoje, kad mūsų tautiečiai genocidina britus ar norvegus.

Ir nepergyvenkit – tikrai neišnyks nei balta rasė, nei europiečiai. Aišku, migrantų kai kuriuose didmiesčiuose (ar jų rajonuose) yra labai daug ar netgi dauguma, bet valstybėse kaip visumoje migrantų kiekis yra labai, labai tolimas iki daugumos. Ir tos daugumos, manau, niekada ir nepasieks. Ypač dar įskaičiuojant tokius veiksnius, kaip mišrios santuokos ir asimiliacija.

Ir net gyventojų skaičiui mažėjant – ar Lietuvoje, ar Europoje, ar netgi visame pasaulyje – sunkiai įsivaizduojama tokia situacija, kad populiacija kada nors gali išnykti visiškai, t. y. pasiekti 0 gyventojų. Jums tai atrodo realistiška? Man ne.

Ir tie dažnai cituojami eksperimentai su pelėmis neįtikina. Nes pelių populiacijos tuose „rojaus“ eksperimentuose, panašu, kad išsigimė tiesiog dėl nenormaliai didelio tankumo ir aršios konkurencijos. Žmonių populiacija, pasiekusi aukštą išsivystymą, noro gimdyti nepraranda – tiesiog gimdo mažiau, 1–2 vaikus. Bet neatsisako reprodukcijos visiškai. Aišku, aš būčiau už visas priemones, kurios padėtų gimstamumą stabilizuoti ties 2 vaikais – tai tiesiog būtų paprasčiausias sprendimas ilgalaikėje perspektyvoje.

Ir labai įdomus faktas: tie visi sąmokslo teoretikai, paklausus jų, kodėl tie reptiloidai nori išnaikinti būtent baltąją rasę, logiško atsakymo tam neturi, pradeda kažką vapėti. Kodėl tose sąmokslo teorijose būtent baltoji rasė atrodo išskirtinai verta išnaikinimo? Matyt, čia kažkokia slapta, tik reptiloidams žinoma informacija, bet visokie tiesos aiškintojai dirba ties tuo, renka duomenis ir jau greit išsiaiškins.

Pabaigai norisi paliesti tą daug ką trigerinančią afrikiečių Lietuvoje temą. Kažkodėl šita tema daug kam yra ypatingai skausminga.

Pagal ką sprendžiu? Pagal tai, kokios būna reakcijos prie straipsnių, kai kokia nors lietuvaitė laimingai ištekėjo už afrikiečio. Reikia pagirti žurnalistus – jie puikiai pajaučia, kokios temos užkabina liaudį ir generuoja clickus, skaitomumą ir komentarų kiekius!

Aišku, kai kurie ten susirinkę žmogeliai greit paaiškina, kaip toji mergina išdavė savo tautą ir kad greitai visos MŪSŲ merginos gimdys tik nuo tų... Nerašysiu tų žodžių, nes labai jau rasistiški. Įsivaizduojat – MŪSŲ merginos! Kaip kokioje neolito gentyje, kur visos genties patelės buvo patinų nuosavybė.

Aišku, dabar jau galima lengvai paaiškinti, kodėl koks nors absoliučiai nuobodus ir nevykęs, per dienas prie kompo tūnantis ir pornografiją žiūrintis Mindaugėlis vis dar neturi merginos. Ne dėl to, kad pats yra „šiek tiek“ vaflis ir jam derėtų kiek padirbti su savo asmenybe ir išvaizda.

Ne, aišku – reptiloidai kalti su savo great replacement, ir aišku, afrikiečiai, dėl kurių VISOS lietuvaitės (kaip Mindaugėlio fantazijose atrodo) tiesiog alpsta.

„Sąlyginis Mindaugėli“, kuris dabar tai skaitai. Antros pusės susiradimas – sudėtingas ir kompleksiškas dalykas, kuriame daug ką lemia ir asmenybės bruožai, ir bendravimo stilius, ir išvaizda, ir charizma, ir hobių/interesų panašumas, ir gana dažnai – netgi atsitiktinumo veiksnys. Jeigu viskas susivestų tik į PIPI dydį, kaip tu dažnai sakai komentuodamas lietuvaičių ir kitataučių santuokas, tai kokie 50 proc. vyrų (turinčių mažesnius, nei vidurkis) liktų nevedę. Bet apsidairyk aplink – taip nėra.

Taip kad nėra ko trigerintis ir nervintis. Nepavogs migrantai „TAVO“ merginų, o tie reptiloidai, kurie nori išnaikinti tavo ypatingą rasę... Gal jie net neegzistuoja, ir pasaulyje tam tikri reiškiniai vyksta natūraliai, o ne todėl, kad juos tvarko „plaukuota ranka“? Pagalvok apie tai.

Ačiū, kad dalijatės savo nuomonėmis! Norite pranešti naujieną ar išsakyti mintis? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt