„Atsibodo ta Lietuva. Tuoj paskutines kelnes numaus savo mokesčiais.“ „NPD didina, kokį kitą mokestį pakelia. Jei kas geriau ir gyvens, tai tik patys seimūnai.“ „Lietuvoj viskas tik blogyn.“

Tokius komentarus galima rasti po daugeliu net ir teigiamas naujienas pranešančių straipsnių. O aš ir galvoju, ką gi tie žmonės patys padarė, kad gyventų geriau?

Lengva skųstis, kai daugiau neturi ką veikti, tik išsižiojęs laukti naujos pašalpos, lengvatos ar dar kažko. Svarbiausia, kad nemokamo. O jei vietoj to pagalvotumėt, ką galėtumėt išmokti, kokį verslą sukurti, ką patys tėvynei pasiūlyti galėtumėt?

Aišku, kad viena dalis besiskundžiančių yra tiesiog tinginiai. O kiti – „vatnikai“. Tik ir nori primesti, kad Lietuvoje blogai ir visi vargšai, tuoj po tiltais gyvensiantys.

Bet žinokit, jūsų propaganda normalių, sveikai mąstančių žmonių nepaveiks. Tie, kas nori, jiems galimybių Lietuvoje pilna. Mano draugai visi kažko pasiekę, uždirba daugiau nei vidutinis atlyginimas. Ir nėra jie jokie valdininkai ar vagys, kaip pasakytų nelaimingi komentatoriai.

Verslus kurkit, užsidirbkit. Kiek programų, net nemokamų, kvalifikacijos keitimui – tik eikit ir mokykitės kažko, kas šaliai naudinga bus.

O jei jau išties čia taip blogai, tai ką čia dar veikiat? Važiuokit, kur bus geriau. Gal tapsit laimingesniais ir nustosit savo pagiežą lieti komentaruose.

Ačiū, kad dalijatės savo nuomonėmis. Norite pranešti naujieną, papasakoti istoriją ar išsakyti savo mintis? Kviečiame dalintis el. paštu pilieciai@delfi.lt