Atrodo, Šaras turi užsidirbęs pakankamai eurų per karjerą ir „Žalgirio“ kontraktas labai jo nepraturtins. Vis tik, Jasikevičius yra krepšinio ikona, kaip jį pavadino Motiejūnas, o krepšinio ikona nelabai norėtų baigti karjeros nepratęsęs kontrakto su Barselona (Barselonos ekipa „Regal Barcelona“ - DELFI). Nesinori baigti karjeros nepratęsus kontrakto kad ir su labai stipriu „Eurolygos“ klubu. Norisi baigti karjerą gražiai, ten, kur tavęs laukia.

O kur gali mylėti labiau, jei ne tėvynėje? Taip, Šarą myli Tel Avive, Barselonoj ir Atėnuose. Bet ten labiau myli tą Šarą, kuris laimėjo jiems titulus. Tą Šarą, kuris pergalingai mesdavo tritaškius ir darydavo čempioniškus „2x2“. Ši meilė gali labai greitai pasibaigti, kai tu jau nebėgi taip greitai, nemeti taip taikliai. O Lietuvos fanai Šarą pasitinka išskėstom rankom. Čia tinka tas, koks yra. Tinka lėtas, apkūnesnis baltaodis, ant kitų rėkiantis Šaras. Kai (ne)turi tiek litų, tinka ir 37 metų žvaigždė.

„Žalgiris“ tikrai yra geresnė vieta į pensiją išeinančiam krepšininkui nei Atėnai ar Barselona. Lygis žemesnis, todėl automatiškai daugiau minučių, daugiau taškų, daugiau perdavimų, daugiau žaidimo ir džiaugsmo. Statistika turėtų būti geresnė nei praeitais metais Barselonoje. Galų gale įgyvendinta vaikystės svajonė žaisti „Žalgiryje“. Nors pastaraisiais metais turbūt labiau „Žalgirio“ svajonė buvo, kad Šaras žaistų Kaune.

Vakar Žalgirio arena turėjo būti pilna. „Žalgiris“ spėjo pasirašyt sutartį su Jasikevičiumi prieš pirmas „oficialias“ rungtynes. Žmonės turėjo ateiti pasižiūrėti Jasikevičiaus, kad ir sėdinčio ant suolo. Daugiau bilietų parduota, daugiau pinigų į biudžetą. Ir taip turėtų tęstis visą sezoną.

Garantuoju, kad po žinios apie Šaro prisijungimą prie Žalgirio buvo parduota keliasdešimt sezono abonementų. Kai prie „Pociaus+Jankūno+Javtoko+Kšystofo“ pridedi Šarą, atrodo nebloga komanda (ir nebe tokia jauna, nepatyrusi).

Be to, „Žalgiris“ gauna patyrusį įžaidėją, kuris galės ne tik būt Vytenio Čižausko ir Kasparo Vecvagaro mokytoju, bet ir gana svarbiu žaidėju rotacijoje. Žaidėju, galinčiu žaisti tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose. Puolimas turėtų tapti įvairesnis.

Galų gale Šaro dėka galim pamatyt rezultatyvesnį Robertą Javtoką (ir kitus jaunus aukštaūgius). Paulius Jankūnas ir Kšystofas Lavrinovičius po krepšiu puolime susitvarkys, bet kitiems jau sunkiau. O jei Šaras perduos kamuolį kaip visada, ne vienas aukštas „Žalgirio“ vyras gali patikėti savo jėga puolime.

Jasikevičius „Žalgiriui“ - puikus reklaminis veidas. Vien tik P. Jankūno ir M. Pociaus remėjams nepakaks. O Šaro atėjimas gal pagaliau pastūmės ir reikalus su pagrindiniu rėmėju. Legendinis, visoje Europoje puikiai žinomas įžaidėjas gali būti tuo katalizatoriumi.

Apskritai Jasikevičiui algą galėtų „sumesti“ visi LKL klubai. Neabejoju, kad bilietų pardavimai į rungtynes su „Žalgiriu“ tikrai padidės. Kaip Sabą norėjo Lietuva pamatyt, taip ir Šarą norės visi pačiupinėti.

Gal „Žalgiris“ ir nelaimės šiais metais Eurolygos, gal ir nebus didžiausias Eurolygos atradimas, bet sezonas su Jasikevičiumi tikrai bus įdomesnis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!