Tik atvykus į Žagarę, maloniai nuteikia išradingai šventės akcentais (ir kiekvienais metais kitokiais) papuošta pagrindinė miestelio gatvė. Šiemet tai milžiniškos vyšnios, padarytos iš šieno rulonų, aptrauktų raudonai dažytu polietilenu. Jos atliko ir informacinę funkciją - kiekvienoje galėjai rasti šventės programą. Norint vyšnyną apsaugoti nuo „špokų“ antpuolio, būtina juos baidyti, todėl beveik kiekviename kieme galėjai pamatyti savitą kaliausę, veikė net „Kaliausių fabrikėlis“, organizuotas paradas. Išleistas kaliausių albumas „Pui, špoke, pui!“ (autoriai Egidijus Žiedas ir Raimonda Vengrienė).

Apsilankyti visuose renginiuose, ko gero, nespėjo net patys žagariečiai, o ką jau bekalbėti apie svečius, nes vienu metu vyko po kelis, todėl teko rinktis. Kultūrinę programą šiemet pristatė broliai latviai. Ypatingai daug žiūrovų sulaukė Latvijos žvaigždė Laima Vaikulė. Penktadienio vakarą, likus porai valandų iki koncerto, mašinų kolona traukė į Žagarę. Vakaro vedantysis Kęstutis Jakštas pajuokavo, kad tokią žvaigždę gali pristatyti tik žvaigždė - t.y. jis, nes teko garbė vaidinti abiejų respublikų prazidentus: A. Brazauską, K. Ulmanį. V. Zalterį. Latvių estrados primadona pakerėjo publiką savo paprastumu ir nuoširdumu. Visi liko sužavėti.

Šeštadienio vakarą ne mažiau gerbėjų sulaukė kylanti žvaigždė Lauris Reiniks, kuris su žiūrovais bendravo net keturiomis kalbomis: lietuvių, latvių, anglų ir rusų. Hitą „Aš bėgu“ („Es Skrienu“) teko kartoti. O skambant „Mūsų dienos kaip šventė“ dangų nušvietė įspūdingi fejerverkai. Žagarės regioninio parko direktorius uždegė vyšnią (kaip pastebėjo renginio vedantieji K. Jakštas ir V. Streiča, kad to Lietuvoje dar nėra buvę) ir visiems susirinkusiems pažadėjo, kad aštuntasis festivalis bus dar įspūdingesnis.

Nuo ankstyvo šeštadienio ryto mieste šurmuliavo mugė, kurioje dalyvavo daugiau kaip 200 amatininkų, prekybininkų, kurie siūlė labai įvairių gaminių: nuo originalių vyšnių uogienių, verdamų čia pat, dideliame katile iki sodo baldų. Vyko konkūrai, futbolo, krepšinio varžybos, parodos, diskotekos. Vieno, ko pasigedau, tai įgarsinimo ir komentatoriaus „Pabaltijo senjorų futbolo turnyre“.

Sekmadienį, giminės dieną, visi rinkosi pažiūrėti Rygos cirko programos ir saldainių lietaus.

Iš tikrųjų būtų galima dar daug ką paminėti, tačiau, kaip liaudies išmintis sako, „Geriau vieną kartą pamatyti, negu dešimt kartų išgirsti“, tad jei šiemet Žagarėje nebuvote, tai kitais metais „kviečiame jus būtinai atvažiuoti čia - pas mus“, manau, kad nepasigailėsite.

--
Dalinkitės įspūdžiais iš festivalių ir laimėkite „festivaliuotojo“ rinkinį!