Vyras nuėjo į Vilniaus miesto savivaldybės centrinę biblioteką, kur norėja pasinaudoti kompiuteriu.

„Bibliotekoje yra nemokama prieiga prie interneto, stovi 9 kompiuteriai. Paspaudus ikonėlę „Google Chrome“ ar „Mozilla“ atsiranda „Mail.ru“. Nuėjau pas bibliotekos administratorę, paklausiau, gal kremlius valdo tuos kompiuterius? Ji šypsosi, sako: nusimušė kažkas kompiuterio programoje.

Ateini į lietuviška biblioteką o ten visos naršyklės rusiškos.

Išėjau, nes šlykštu buvo sėdėti“, – piktinosi žmogus.

Vilniaus centrinės bibliotekos Ūkio dalies vedėjas Adomas Brazdilis mano, kad taip nutiko dėl to, kad minėta programa naudojosi prieš tai prie kompiuterio sėdėjęs žmogus.

„Galbūt jis nustatė „mail.ru“ kaip numatytąjį puslapį. Tuomet atėjo kitas vartotojas ir pamatė tai, ką paliko prieš tai buvęs vartotojas.

Vartotojai bibliotekoje gali žiūrėti bet kokius puslapius. Dažniausiai jie tiesiog netyčia paspaudžia mygtuką ir nustato tam tikrą interneto puslapį kaip numatytąjį puslapį. Po kurio laiko mes kompiuteriuose atstatome pradinius parametrus, paprastai pradiniu puslapiu būna nustatytas mūsų bibliotekos interneto puslapis. Bet po kurio laiko vartotojai tyčia ar netyčia tai pakeičia.

Šiuo metu bandome įdiegti programinę įrangą, kuri po kiekvieno vartotojo atstatytų kompiuterius į pradinę padėtį, t.y., kad rodytų bibliotekos internetinį puslapį ir kad neišlįstų svetimų žmonių nustatymai“, – tikina A. Brazdilis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)