Skaitytojas Vidmantas laiške redakcijai rašė, kad gyvis jam priminė erkę, bet pamatęs jo žnyples, panoro sužinoti tikrąjį vardą. „Tiesiog smalsu, kas tai galėtų būti. Savo bute pamatėme jį ant sienos. Gyvis nėra didelis ir panašus į erkę, gal šiek tiek didesnis. Tačiau tokių žnyplių dar nebuvome matę“, – pasakojo jis.

Neįprastas gyvis

DELFI kreipėsi pagalbos į biologijos mokytoją Algirdą Vilką, kuris atsakė, kad nuotraukoje matomas knyginis žnyplys arba knyginis pseudoskorpionas (lot. Chelifer cancroides).

„Jis yra visiškai nebaisus ir nepavojingas. Paprastai gyvena namuose tarp apdulkėjusių knygų, spintose, daržinėse, pašiūrėse, tvartuose, varnėnų, kregždžių, žvirblių lizduose, po medžių žieve miške. Juda labai vikriai į priekį, į šoną ir atgal. Minta knyginėmis ir dulkinėmis erkėmis“, – paaiškino specialistas.

Užfiksavote nematytą gyvį ar augalą? Siųskite nuotrauką mums el.paštu pilieciai@delfi.lt!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)