Į varžytuves buvo atrinktos geriausios regionų kapelos. Visaginui atstovavo Aurimo Gudo vadovaujama jaunimo liaudiškos muzikos kapela „Samanyčia“. Kapeloje groja Justė Šalnaitė (kanklės), Inga Cicėnienė (akordeonas), Eglė Macijauskaitė (vokalas), Deividas Žukauskas (bosas), Arnoldas Lipskis (mušamieji) ir Ieva ir Aurimas Gudai su savo atžalomis Augustu ir Aušrine.

Varžytuvėse dalyvavo Panevėžio miesto liaudiškos muzikos kapela „Pokūda“, Panevėžio rajono Miežiškių liaudiškos muzikos kapela „Rudenėlis“, Širvintų kultūros centro kapela, Jonavos suaugusių švietimo centro kapela „Lankesa“, Utenos rajono Sudeikių liaudiška kapela „Sudeikiečių gaida“, Rokiškio choreografijos mokyklos kapela „Bučkis“, Radviliškio liaudiškos muzikos kapela „Radvija“ ir jaunieji visaginiečiai, kuriems burtai lėmė pasirodyti paskutiniems. Varžovai buvo rimti, turintys didelę koncertinę ir konkursinę patirtį.

Pagal konkurso reikalavimus, kiekviena kapela į savo repertuarą turėjo įtraukti dainą su Maironio tekstu. Komisijos pirmininkas maestro Vytautas Juozapaitis prisipažino, kad į tokio pobūdžio privalomą kūrinį žiūrėjo kiek skeptiškai ir manė, kad kapeloms tai pernelyg sunki užduotis. Tačiau tikrai visos kapelos su tuo susitvarkė puikiai.

Kapelos „Samanyčia“ privalomas kūrinys buvo „Ar skauda man širdį“ pagal Maironio eilėraštį, kuriam muziką pritaikė Ieva ir Aurimas Gudai. Likusi repertuaro dalis, kurią sudarė linksmos polkos ir dainos, salėje nepaliko nė vieno abejingo. Ypač visus sužavėjo mažieji atlikėjai, nes nė viena kita kapela tokių jaunų muzikantų neturėjo.

Kapelas vertino komisija, kurią sudarė pirmininkas kompozitorius Vytautas Juozapaitis ir nariai: Lietuvos liaudies kultūros centro muzikinio folkloro sektoriaus vyr. specialistas Arūnas Lunys, Širvintų rajono savivaldybės administracijos kultūros, turizmo ir ryšių su užsienio šalimis skyriaus vedėja Vita Majerienė, Meno mokyklos mokytoja metodininkė Aldona Pažusytė ir vaikų bei jaunimo renginių režisierė Birutė Šinkūnaitė.

Visagino kapelai „Samanyčia“  komisija skyrė II vietą ir piniginę premiją. I-oji vieta iškeliavo į Radviliškį, o III-oji – į Miežiškius.

Vadovas Aurimas Gudas