Tokį išskirtinį būdą važiuoti „zuikiu“ užfiksavo DELFI skaitytojas.

Vaizdo įraše matyti, kaip kovo 6 d. vakarą, apie 18 val. nuo 17 maršruto troleibuso stogo prie Žaliojo tilto šviesoforo, užsidegus raudonai šviesai, nušoka žmogus ir pabėga prie Neries krantinės. Panašu, kad šis asmuo – su kuprine buvęs vyrukas.

DELFI kartą jau yra pavykę užfiksuoti ant troleibuso stogo važiavusį žmogų. 2014 m. birželį Vilniaus centre, prie Baltojo tilto, pl.delfi.lt korespondentas užfiksavo neįprastą vaizdą – ant troleibuso stogo važiavo maždaug 16-18 metų vaikinas. Kražių stotelėje jis nušoko nuo troleibuso stogo. Buvo matyti, kad jaunuolis susijaudinęs. Kiek pasiblaškęs, jis dingo gretimo pastato kieme.

Situaciją, ar dažnai pasitaiko tokių neįprastų „zuikių“, pakomentavo UAB „Vilniaus viešasis transportas“ Reklamos ir rinkodaros skyriaus viršininkė Skirmantė Mačionė:

„Jūsų paminėti įvykiai, kuomet ant viešojo transporto priemonės pastebimas važiuojantis žmogus, yra išimtinai reti. Apie tokius vienetinius atvejus informacijos sulaukiame tik iš viešosios erdvės.
Nuotykių ieškotojams tokio pasivažinėjimo ant autobuso arba troleibuso stogo pasekmės gali būti labai liūdnos. Vairuotojas gali nepastebėti žmogaus ant stogo, ir pradėti važiuoti. Daugumos UAB „Vilniaus viešasis transportas“ autobusų ir troleibusų aukštis yra virš 3 metrų, nukritus iš tokio aukščio labai pasiseks, jei žmogus liks gyvas. Ant troleibuso stogo sugalvojusiems pasivaikščioti grėsmę kelia aukštos įtampos laidai, kuriais teka nuolatinė 600 voltų įtampos srovė, prie jų prisilietus išgyvenimo tikimybė nėra didelė. Visais atvejais jaunuoliai, ieškantys nuotykių bėgiodami autobusų ar troleibusų stogais, pažeidžia viešąją tvarką ir už tai privalo atsakyti administracine tvarka. Jei vairuotojas pastebi žmogų ant stogo ar užsikabinusį už galinės dalies, jis turi sustabdyti transporto priemonę ir kviesti policiją.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)