„Delfi“ sulaukė vilniečio laiško dėl Vilkpedes g. 2A esančių varveklių.

Varvekliai – dydžio po 5 metrus. Kai pakėliau galvą virš įėjimo, pagalvojau: jei nukris, tai tikrai užmuš. STOP juosta aptverta teritorija prie langų, bet prie įėjimo nėra STOP juostos. Situacija labai pavojinga“, – pasakojo vilnietis.

Vyras pasidalijo ir nuotraukomis, iš kurių akivaizdu – varvekliai didžiuliai. Pažymėtose vietose yra įėjimai, ten – daug biurų.

Didžiuliai varvekliai Vilniuje

„Delfi“ kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę, teiraujantis komentaro dėl situacijos. Buvo paaiškinta, kad už pastato priežiūrą atsako jo administratorius.

„Pastatų (tiek viešųjų, tiek privačių) priežiūra rūpinasi jų savininkai ar paskirti administratoriai. Šaltuoju metų laiku, kai yra varveklių ir sniego sluoksnių nuo stogo kritimo rizika, savivaldybė yra įpareigojusi statinių prižiūrėtojus pastatų apžiūras vykdyti dažniau, atsižvelgti į statinių konstrukcijų ypatumus. Nuo stogo šalinant sniegą ar varveklius, būtina STOP juosta atitverti teritoriją, taip užkertant kelią skaudžioms nelaimėms. Jei nuo pastato krentantis sniegas ar varvekliai sužalotų žmones ar apgadintų automobilius ir kitą turtą – atsakomybė ir nuostolių atlyginimas visuomet tenka pastato savininkui ar administratoriui.

Savivaldybė reaguoja į kiekvieną gyventojų pranešimą, įpareigoja savininkus ir administratorius pašalinti pavojų keliančius varveklius, nusivalyti sniegą nuo stogų. Situaciją stebi ir budintys viešosios tvarkos pareigūnai. Esant pavojingai situacijai, pareigūnai inicijuoja teritorijos aptvėrimą laikina STOP juosta“, – teigė Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją