Apie žalą galima kalbėti daug. Pavyzdžiui: lipnios juostos žymės sunkiai nusivalo, tenka jas gramdyti, o taip sugadinamas pats objektas. Vaikščiodamas po Vilniaus senamiestį, daugiausia – Pylimo gatvėje, suskaičiavau net kokius 5 skirtingus skelbimus. Kai kurie jų reklamuoja seniai praėjusius renginius, o jų pašalinti organizatoriai nesivargina.

Senamiestyje dažniausiai kabinami plakatai apie visokius jaunimėlį pritraukiančius renginius – matomai paprašo kokių nors studentų paplatinti informaciją, o tie, nepasidomėję taisyklėmis, ir nudergia viską. Vilniuje kone kas antras stulpas patamsėjęs nuo nuolatinio lipdukų ir pranešimų klijavimo.

Kadangi man rūpi estetinis vaizdas, su Viešosios tvarkos skyriaus leidimu skelbimus ir kitus užklijuotus popierius pašalinu aš pats, nes niekas kitas šito jovalo nesutvarko taip operatyviai, kaip aš. Skirtingus objektus prižiūri skirtingos įmonės, kurių tiesioginis darbas turėtų būti plėšyti neleistinose vietose užklijuotus skelbimus. Bet tam nėra pajėgumų. Pavyzdžiui, apšvietimo stulpus nuvalyti turėtų „Vilniaus apšvietimas“, stulpų, kurie kartu naudojami ir kaip troleibusų kontaktinio tinklo atrama – Vilniaus Viešojo Transporto įmonė, stotelių paviljonai priklauso „JCDecaux“, elektros pastotės – ESO. Visos šios įmonės teigia neturinčios tiek žmogiškųjų resursų, kad pakankamai dažnai apžiūrėtų kiekvieną savo objektą, tad belieka darbuotis man pačiam, nes tikrai negražiai atrodo, taip neturi būti.

Renginių organizatorius ir skelbimus užklijavusius asmenis atsekti ne visada paprasta, o už pirmą tokį nusižengimą skiriamas tik įspėjimas, ne bauda. Esmė tokia, kad Vilniuje (kaip ir kituose miestuose) yra toks dalykas, kaip Tvarkymo ir švaros taisyklės, kurių 15.5 punktas skelbia apie draudimą: kabinti, dėti, klijuoti ar kitaip tvirtinti įvairaus pobūdžio, turinio, dydžio lenteles, daiktus, plakatus su užrašais, piešiniais ar ženklais ant stulpų, atramų, statinių, konstrukcijų, skulptūrų, paminklų, atminimo lentų, nuorodų, kelio ženklų ir su jais susijusių įrenginių. Atsižvelkime į tai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją