Kaip normali pilietė moku už automobilio stovėjimą. Tai darau naudodamasi m.parking programėle. Vis dėlto, pasirodo, kad šioji programėlė yra impotentiška ir tai – ne Vilniaus savivaldybės ir ne „SĮ Susisiekimo paslaugos“ problema. Ar bent jau jie taip mano.

Kaip man išaiškino konsultantė, pasirodo, programėlė nepalaiko WIFI ryšio. Tai reiškia, kad grįžtant iš lauko į namus, kai telefonas automatiškai pagauna namų WIFI ryšį, programėlė atsijungia. Pranešimas apie tai neiššoka. Niekas tavęs neįspėja. Tik vėliau, atėjęs prie automobilio, pamatai gavęs baudą. Ir dar vieną. Ir dar vieną. Nes progų programėlės veikimui atsijungti – nors saujomis semk.

„SĮ Susisiekimo paslaugos“ apie tai žino, tačiau kaip tikri impotentai nė nesvarsto to taisyti ar atsiprašyti. Už tai, kad vagia dorų piliečių pinigus, kad trukdo jų laiką ir dar paaiškina, jog patys kalti.

Vilnius vaizduoja modernų miestą, bet realybėje neveikia net elementari programėlė. Ir tu tampi įstatymų pažeidėju. Labai ačiū už sugadintą dieną – ir ne vieną. Juk užėmė išsiaiškinti, kodėl ir moku už automobilio statymą, ir gaunu baudas. Dabar tenka naudoti mobilųjį internetą namuose, nes kitaip nė negaliu sumokėti už automobilio statymą.

Sakykite, gal dar ką nors apmokėti pageidausite?

***

„SĮ Susisiekimo paslaugos“ pateikė komentarą.

„Apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos, tačiau norime atkreipti dėmesį, jog asmuo prieš naudojantis „m.Parking“ programėle privalo susipažinti su programėlės naudojimosi taisyklėmis.

Taisyklių 6 punkte nurodoma, kad programos veikimui reikalingas mobiliojo interneto ryšys naudotojo mobiliajame telefone. „m.Parking“ programai leidžiama nustatyti naudotojo telefono numerį, gauti naudotojo buvimo vietą naudojant globalinę padėties nustatymo sistemą (GPS). Kadangi „m.Parking“ programos veikimui būtinas interneto ryšys mobiliajame telefone, „m.Parking“ programa naudoja paketinius duomenis, kurie apmokestinami pagal naudotojo mobiliojo ryšio operatoriaus tarifus.

Tokiomis situacijomis kaip ši – kuomet mobilusis telefonas automatiškai prisijungia prie WiFi ryšio, „m.Parking“ programėlėje pasirodo pranešimas, kuris informuoja apie nepavykusį telefono numerio nustatymą bei rekomenduojama patikrinti ar naudotojas yra atsijungęs nuo WiFi tinklo. Jeigu pranešimas nepasirodė, labai tikėtina, kad klientas savo mobiliajame telefone yra išjungęs tokių pranešimų gavimo funkciją.

Taipogi, reikėtų patikslinti situaciją, nes kuomet parkavimo paslauga užsakoma sėkmingai ir telefonas automatiškai prisijungia prie WiFi ryšio – parkavimo paslauga nenutrūksta.

Pridedame „m.Parking“ programėlės naudojimosi taisykles: https://judu.lt/wp-content/uploads/2023/04/Naudojimosi_m.Parking_programa_taisykles_2023_03-1.pdf“, – komentare rašė G. Vasiliauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)