„Delfi“ skaitytoja Greta pranešė pirmąją gruodžio savaitę Vilniuje sutikusi sukčius ir priminė skaitytojams neapsigauti.

„Užėjau į „Panoramoje“ esančią „NewYorker“ apsižvalgyti. Vaikštau tarp lentynų, staiga girdžiu už nugaros, kad kažkas eina ir lyg ragina atsisukt. Pagalvojau, gal personalas. Atsisuku – tamsaus gymio jaunuolis laiko rankoje kažkokį lapą ant papkutės ir duoda tušinuką – neva, pasirašyk.

Žiūriu, trim kalbom – lietuviškai, rusiškai ir angliškai – parašyta kažkas apie aukas neva statomam kurčiųjų centrui. Ir jis primygtinai ragina pasirašyti. Žiūriu toliau – trys grafos: vardas, pavardė, parašas ir neva suma aukojimui. Tai ten pasirašiusieji įrašę ir 10, ir 20, ir 50 eurų sumas. O jis jau man tiesia ranką, tipo, pasirašysi, paspausiu. Supratau, kad čia apgaulė, grąžinau tušinuką, apsisukau ir nuėjau. Tai nežinau iki šiol, kiek ten tų parašų ir aukotų sumų buvo tikros, kiek pats buvo prirašęs. Bet prisimenu, kažkada lyg ir e-policijoje perspėjo neužkibti už jų“, – pasakojo Greta.

„Delfi“ primena, kad tokie sukčiai jau buvo suaktyvėję 2015-aisiais, o vėl pastebėti visai neseniai, 2021-ųjų rudenį Kaune. Pastebėję įtarimų keliančią veiklą praneškite ePolicija.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)