Paskambinau nurodytu telefonu ir sužinojau du dalykus:

1. Lietuvos pašto darbuotojai nežino, kas yra Europos Sąjunga;

2. Kanarų salos nepriklauso Europos Sąjungai.

Taigi, Kanarų salos priklauso Europos Sąjungai, o Lietuvos paštui turėtų būti gėda dėl neišprususių darbuotojų. Ar gal visi Lietuvos pašte galvoja, kad Kanarų salos nepriklauso Europos Sąjungai? Pasiskaitykite oficialiame ES puslapyje: https://ec.europa.eu/regional_policy/policy/themes/outermost-regions_en?etrans=lt

Taip, Kanarų salos turi kitokį PVM reguliavimą ES viduje. Jeigu būtent tai kliūna Lietuvos paštui – taip reikia ir sakyti, neklaidinant. Laukiu savo siuntos pašte.

Papildyta:

Lietuvos paštas pateikė savo komentarą dėl skaitytojo situacijos:

„Kanarų salos, kaip ir keletas kitų ES šalims priklausančių teritorijų, tokių kaip Azorų salos, Madeira, Alandų salos, Prancūzijos užjūrio departamentai ir kt., nepriklauso vadinamajai ES fiskalinei teritorijai. Dėl šios priežasties visos iš minėtųjų regionų į Lietuvą atkeliaujančios pašto siuntos privalo būti deklaruotos ir už jas sumokėtas pridėtinės vertės mokestis.

Primename, kad nuo 2021 m. liepos 1 d. visose Europos Sąjungos šalyse visas siuntas, tarp jų ir dovanas (bet kokios vertės), atkeliavusias iš už ES ribų, privaloma deklaruoti ir už jas sumokėti mokesčius, kurie pervedami į valstybės biudžetą. Išimtis taikoma ir deklaruoti siuntos nereikia tik tuomet, jeigu yra siunčiami dokumentai ar rašytinė korespondencija (laiškas), atvirlaiškis. Jei siunta yra su pašto deklaracija, kurioje nurodyta, jog siunčiama dovana, tokią siuntą privalu deklaruoti nepriklausomai nuo to, koks jos turinys.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)