Pirmoji į DELFI kreipėsi skaitytoja Audronė. Ji pasakojo nekokybiškos žuvies įsigijusi Kauno Vilijampolės turguje, kur pradavėjos teiravosi „gražesnės ir šviežesnės žuvies gaminti vaikui“. „Tai visa laimė, kad darinėjant pastebėjau...“, - apie nemalonų siurprizą žuvyje pasakojo ji. Skaitytoja jos viduriuose aptiko kirmėlių.

Moteris iš karto kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad žuvis būtų pašalinta iš prekybos.

Kone analogiška situacija pasikartojo ir Šiauliuose. Čia DELFI skaitytoja Aistė žuvį pirko viename iš prekybos centrų. „Nusipirkau šaldytą jūrinę lydeką. Kai žuvis atšilo, jos viduriuose radau štai tokių dovanėlių - kirmėlyčių. Pietūs sugadinti, bet katinėlis pamalonintas“, - ironizavo moteris, atsiuntusi nuotraukų, kuriose žuvyje taip pat matyti parazitai.

Nuotraukos, kuriomis pasidalijo skaitytojos:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Šiauliuose patvirtino, kad jie gavę skundą dėl nekokybiškos žuvies, tad specialistai išvykę į jos patikrinimą.

Į Kauną - iš Šiaulių

Susisiekus su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausiąja veterinarijos gydytoja Janina Kondrotiene dėl atvejo laikinojoje sostinėje, paaiškėjo, kad į Kauno Vilijampolės turgų žuvis pateko iš Šiaulių – įmonės „Rengmė“, kuri produktą importavo iš Urugvajaus.

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad žuvis iš tiesų įsivežta su parazitais pilvo ertmėje ir ją įmonei liepta pašalinti iš prekybos. „Toliau bus sprendžiama apie tolesnį šios žuvies panaudojimą, atliekant papildomus tyrimus“, - nurodė J. Kondrotienė, pasak kurios įmonė galės spręsti apie tolesnį žuvies panaudojimą – pavyzdžiui, parduos produktą perdirbančioms įmonėms (atlikus papildomus tyrimus) arba utilizuos.

Specialistė patikino, kad įmonė gaus nuobaudą. Tiesa, pasiteiravus apie pasekmes sveikatai tokius žuvies suvalgius, ji nurodė, kad susrigimų nebūtų.

Atvejis Šiauliuose dar tiriamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)