Susirinkusiųjų švęsti šv. Kalėdų, į Valkininkų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios ankstyvąsias šv. Mišias, laukė staigmena. Šioje šventovėje vyko spektaklis „Geriausia Kalėdų dovana“. Tai pirmas tokio pobūdžio renginys Valkininkuose. Jį paruošė vietinis jaunimas talkinant Daivai Šleinienei ir Jolantai Molienei. Muzikiniuose intarpuose kalėdines giesmes giedojo vargonininkė Marija Bernotaitė.

Tai istorija apie mažą mergaitę Elzę, kuri Kalėdas suvokė kaip metą, kuomet gauna dovanų. Tačiau artimųjų dėka ji sužinojo legendą, susijusią su Jėzaus Kristaus Gimimu, kaip šias šventes švęsdavo mūsų protėviai, apie prakartėlės simbolinę reikšmę. Mergaitei pasirodęs angelas priminė, kad tarpusavyje keičiamės brangiomis dovanomis, o Dievui atnešame per mažai. Išklausiusi visų vaidinimo dalyvių, mažoji Elzė suprato, kad palaima yra ne vien tik gauti, bet ir pačiam dovanoti.

Kaip tik toks sumanymas ir buvo renginio „Laimė didėja, kai ja dalinamės su kitais“. Organizatoriai už bendradarbiavimą rėmėjams ir valkininkiečiams bei svečiams padovanojo koncertinę programą ir spektaklį.

Į renginį sugužėjo didelis būrys mažų ir didelių miestelio gyventojų ir svečių. Juos pasitikusios merginos dalijo palinkėjimus 2013 metams. Renginys prasidėjo rėmėjų lentos atidengimo ceremonija. Laikinai einanti pareigas Valkininkų seniūnė Kristina Žundienė atidengdama lentą, savo kalboje pristatė Valkininkų filialo direktorę Jolantą Molienę, trumpai apžvelgė organizuotus renginius ir dėkojo rėmėjams už bendradarbiavimą. Susirinkusiuosius pasveikino Valkininkų vidurinės mokyklos direktorė Gidita Benkienė. Šventėje taip pat dalyvavo Valkininkų miškų urėdas Arvydas Strazdas, Varėnos kultūros centro direktorės pavaduotojas kultūrinei veiklai Marius Galinis, kiti garbūs svečiai.

Šiame padėkos vakare buvo pagerbti renginių rėmėjai, visuomenės veikėjai. Nuolatiniams ir didiesiems rėmėjams skulptorius Nerijus Kavaliauskas pagamino įspūdingas, Valkininkų simbolio – liūto skulptūrėles. L.e.p. Valkininkų seniūnė K. Žundienė jomis apdovanojo VĮ „Valkininkų miškų urėdija“, Onutę Griežienę, Jūratę Rutkauskienę, UAB „Velansta“ ir Arvydą Osinską.

Vakaro metu veikė interaktyvi nuotraukų paroda, kurioje užfiksuotos 2012 m. renginių, vykusių Valkininkuose, akimirkos.

Koncertinę programą pradėjo Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos auklėtinis Evaldas Mankevičius atlikęs du kūrinius. Antanas Balionis  - armonikos, Vincas Česnulis – akordeono garsais linksmino vakaro svečius. Skambiomis dainomis džiugino Indrė ir Justė Gardinecaitės, Valkininkų moterų ansamblis „Santaka“, Valkininkų folkloro grupė. Maironio poemą „Jūratė ir Kastytis“ deklamavo Elenutė Kazlauskaitė.

Šokių mokytojos Donatos Bujaitės paruoštos pasirodė mažosios „Alkinukės“ su šokiu „Mikičiukas“ ir „13 ritmo“ merginos. Pastarosios po savo pasirodymo dėkojo mokytojai už jos pastangas, sugaištą laiką mokant ne tik šokti, bet ir formuojant kolektyvą.

Renginio kulminacija tapo Valkininkų filialo dramos būrelio, kuriam vadovauja Daiva Šleinienė, spektaklis „Ropė“. Jame vaidino ne tik vietiniai valkininkiečiai, bet ir vaikų globos namų „Spengla“ auklėtiniai. Tokiu būdu buvo prisidėta prie jų integracijos į bendruomenę ir socialinės atskirties mažinimo. Renginį vainikavo bendra visų atlikėjų daina ir didelis tortas.

Vakaras baigėsi smagiu pasisėdėjimu prie vaišių stalo, papuoštu pačių atsineštais gardumynais.

Už bendradarbiavimą organizuojant šiuos du renginius organizatoriai dėkoja Varėnos kultūros centrui, Valkininkų seniūnijai, klebonui Broniui Krakevičiui, vaikų globos namų „Spengla“ direktoriui Sauliui Zubkauskui, bibliotekininkei Danutei Blažulionienei, Lietuvos sunkiųjų arklių augintojų asociacijos viceprezidentui Andriui Griežei, Alvydui Kairevičiui, Ramūnui Puzui, Stanislovui Kurkulioniui, Rimantui Karveliui.

Nuotraukų autoriai: Bronius Krakevičius ir Algirdas Mankevičius.